Beleef het voorjaar in Volendam en omgeving

Het voorjaar is een van de mooiste tijden om de omgeving van Nederland te ontdekken. In Volendam en omgeving valt genoeg te beleven. Nu er binnen niet zoveel mag, biedt het voorjaarszonnetje voldoende mogelijkheden voor buiten. Wij zetten een aantal leuke activiteiten op een rijtje.

Bloemenvelden

Van half maart tot en met half mei verandert er een groot deel in de omgeving van Volendam in een prachtige bloemenzee. Allereerst tonen de krokussen zichzelf, vervolgens volgen de narcissen en hyacinten en aan het einde van het seizoen staan de velden vol met tulpen in prachtige kleuren. Er bestaan diverse fiets- en wandelroutes langs de mooiste bloemenvelden. Vlak boven Volendam ligt Hoorn. Vanuit deze plaats kunt u een prachtige route langs diverse bloemenvelden fietsen. Bekijk de route hier.

Neem naar uw verblijf in Volendam daarom lekker uw fiets mee. U kunt deze stallen in onze fietskelder. Liever een fiets huren? Dat kan natuurlijk ook!

Wandelen in het voorjaarszonnetje

In de omgeving van Volendam vindt u prachtige wandelroutes door dorpen, duinen en de polder. Er zijn verschillende natuurgebieden waar u ook diverse dieren aantreft zoals ossen, paarden en diverse vogels. Zoek op internet een mooie route op, of vraag bij de receptie naar wandelroutes. Wij hebben diverse leuke wandelingen voor u klaarliggen!

Duinen en bos

Wist u dat er diverse mooie bossen en duinen te vinden zijn in Noord-Holland in de buurt van Volendam? Op een klein stukje rijden vindt u de waterleiding duimen in Castricum. Maar ook het Streekbos, Dijkgatsbos, Kooibosch en Robbenoord bos zijn de moeite waard om te bezoeken.

Kom genieten in Volendam

Komt u ook dit voorjaar genieten in Volendam en haar prachtige omgeving? Boek dan nu uw overnachting bij hotel Old Dutch. Wij zorgen voor een fijn en veilig verblijf. Graag tot snel!