Culinair Volendam: Vis!

Wie aan Volendam denkt, denkt al snel aan vis. En dat is helemaal goed gedacht: de culinaire visliefhebber komt in Volendam helemaal aan haar trekken!

Viskunst
Bij het stichten van Volendam vestigden vele vissers zich in het havendorp. Volendam staat dan ook nog steeds bekend als een vissersdorp. Het beroep visser is er van generatie op generatie overgedragen, waarbij begrijpelijkerwijs het bereiden van een goed stuk vis er tot ware kunst is verheven. En dat proef je! Niet voor niets is Volendam vandaag de dag beroemd vanwege haar smaakvolle visassortiment.

Gezelligste dijk van Nederland
Op de dijk die dwars door het Volendamse dorp loopt – naar verluid de gezelligste dijk van Nederland - staan diverse kraampjes waar zo’n lekker stuk vis geproefd kan worden. Dit kunnen wij je met klem aanbevelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een portie  heerlijk verse, roze garnalen of een gerookt makreeltje? Het is verboden ons dorp te verlaten zonder op traditionele wijze een harinkje gehapt te hebben. #Instagrammomentje!

Lunchen of dineren met vis
Tijd om de voetjes rust te geven of gewoon liever even zitten voor een heerlijk stukje vis? Kom dan gezellig langs bij restaurant Le Pompadour en geniet van een heerlijke lunch of een diner. Wij bieden een ruim arrangement aan visspecialiteiten als oester, kabeljauw en natuurlijk de beroemtste vis van Volendam: paling.

Palingarrangement
Restaurant Le Pompadour onderschrijft de status van de Volendammer paling en heeft de paling een ereplaatsje gegeven met een eigen arrangement: het Palingarrangement. Tijdens dit arrangement ontvang je, naast een overnachting in ons hotel, onder andere een heerlijk 3-gangenmenu en borrelgarnituur, waarin de paling centraal staat.

Wil je meer weten over het visassortiment van Le Pompadour? Neem dan contact op via telefoonnummer 0299 39 98 88 of maak meteen een reservering in ons restaurant.