Dagje uit boven Amsterdam

Even echt ontspannen en weg uit de stad? Ruil de drukte van Amsterdam in voor de rust en ruimte van Laag Holland. Pak de fiets, ga uitwaaien op één van de prachtige stranden, geniet van een lekker visje op de markt of bezoek een stukje cultureel erfgoed en ontdek de regio boven Amsterdam!

Vogelzeiltocht naar Marker Wadden

Bent u gek op vogels en zeilen? Stap dan aan boord van zeilschip de Schuttevaer zeil mee naar het nieuwe natuureiland Marker Wadden in het Markermeer. De zeilexcursie richt zich op de natuur en vogels van het eiland.

Varen met Watertaxi Hoorn

Beleef de havens van Hoorn met een mooie vaartocht in een fluisterboot door de grachten van Hoorn. Vaar met sloep of boek een van de private cruises en vaar over het Markermeer.

Klimpark Streekbos 

Heeft u behoefte aan meer actie? Klimpark Streekbos is een spectaculair klimpark met meer dan 400 meter aan hindernissen en 2 ziplines. Ze variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte, de hoogtes variëren van 4 tot 12 meter, en zijn daardoor ook geschikt voor kinderen.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen met kinderen. Er is van alles te beleven: gluur binnen bij de kabouterhuisjes, ga varen in de dobberbootjes, bezoek de kinderboerderij en speeltuin. Maar vergeet ook de attracties niet!

Wadlopen en garnalenvissen

Ontdek het voormalig eiland Wieringen tijdens het garnalen vissen en het wadlopen. De Groot Recreatie organiseert diverse wadlooptochten vanuit Noord-Holland. Onder begeleiding van een ervaren gids kunt u tijdens het wadlopen zien hoe uniek dit prachtige stuk natuur is!

Wilt u een dagje uit boven Amsterdam? Boek dan een hotelkamer bij Hotel Old Dutch in Volendam. Vanuit daar kunt u diverse kanten op en de prachtige omgeving bewonderen.