De hotspots van Volendam

Volendam, een vissersdorp aan het Markermeer met oude huisjes, gezellige horecagelegenheden en de beroemde ‘Dijk’. Volendam trekt jaarlijks veel toeristen die dit unieke vissersdorp en omgeving met eigen ogen willen meemaken. Bent u ook van plan om naar Volendam te gaan voor een weekendje of gewoon voor één dag? Dan zijn dit de hotspots die Volendam te bieden heeft.

De klederdracht

Misschien wel één van de meest bezochte trekpleisters van Volendam. Diverse plekken op de ‘de Dijk’ bieden u een kans om op de foto te gaan in originele Volendamse klederdracht. Een afspraak is niet nodig, u kunt zo naar binnen lopen. Hier krijgt u een eigen kostuum op maat, u mag zelf de attributen kiezen en de achtergrond aanpassen zodat u de perfecte foto krijgt. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.

De Dijk

De Dijk is niet te missen als u Volendam bezoekt. Er wandelen hier jaarlijks duizenden toeristen over. Met aan de ene kant de haven en het IJsselmeer en aan de andere kant een kleurrijke mix van winkels, terrasjes, restaurants, viskraampjes en souvenirwinkels. De Dijk is altijd gezellig druk, helemaal met mooi weer! Ook ons restaurant Le Pompadour bevindt zich aan de dijk en biedt u een prachtig uitzicht oer de haven van Volendam.

Wandelen en rondleidingen

Een wandeling zonder gids of juist een rondleiding met gids door het oude gedeelte van Volendam is ook zeker de moeite waard. Als u ervoor kiest om dit met een gids te doen zal hij volledig gekleed zijn in klederdracht en neemt hij u mee door het ‘doolhof’ van Volendam. Dit bestaat uit allemaal smalle en kronkelende straatjes, bruggetjes en slootjes. Als u dit gaat doen neem dan vooral uw fototoestel mee want dit oude gedeelte is heel fotogeniek en doet u denken aan Nederland van vroeger. Ook mag u een bezoekje aan de visafslag niet vergeten.

Museum

Volendam heeft al een aantal grote artiesten geleverd aan Nederland, denk aan BZN, Jan Smit, de 3J’s en Nick & Simon. Maar hoe kan het dat ze allemaal uit Volendam komen? Misschien vindt u het antwoord wel in het Palingsound museum. Hier is 100 jaar aan muziekgeschiedenis in beeld gebracht. De oorsprong, de vele muzikale families en de specifieke palingsound komen allemaal naar voren.

Marken

Als u over de ‘de Dijk’ van Volendam loopt kunt u in de verte het schiereiland Marken zien liggen. Super leuk om te bezoeken! U kunt naar dit vissersdorp toe via de boot of met de auto (De auto mag niet het eiland op en moet erbuiten geparkeerd worden). Op dit eiland lijkt het wel alsof de tijd heeft stil gestaan. Het middelpunt van Marken is de haven, hier bevinden zich verschillende winkels en terrasjes. Marken is wandelend goed te verkennen maar er kan ook een fiets gehuurd worden!


Heeft u na het bezoeken van alle Volendamse trekpleisters trek gekregen? Dan kunt u bij Le Pompadour terecht voor een heerlijke lunch of diner. Als u nog niet genoeg van Volendam gezien heeft kunt u overnachten bij Old Dutch. Interesse? U kunt reserveren via onze website of door te bellen naar: 0299 39 98 99.