De lekkerste wildgerechten voor het kerstdiner

Met kerst kunt u echt uitpakken. Wildgerechten zijn daar uiteraard heel geschikt voor. Wij beschrijven wat heerlijke ideeën voor gerechten met wild. Geen zin om zelf te koken met kerst en loopt het water u al in de mond bij het zien van onze menukaart? Wij hebben verschillende wisselende specialiteiten op de kaart staan. Deze specialiteiten bevatten vooral vers wild. Bent u een echte wildliefhebber? Lees dan vooral verder.

Waar koopt u wild?

Wild koopt u bij een luxere slager, een poelier, een groothandel en rond de feestdagen zelfs bij de supermarkt. Online zijn er ook veel adresjes waar u wild kunt bestellen.

Haas

Hazenrugfilet is een goede optie met kerst. Dit gerecht bereidt u met een heerlijke saus van rode port en gegrilde groenten. Gemarineerde haas is heel smakelijk en verrassend in combinatie met pasta. Hazenpeper is een stoof en wordt bereid met rode wijn, jeneverbessen en ontbijtkoek.

Eend

Eendenborst past heel goed in een feestelijk voorgerecht of hoofdgerecht. Eendenborst is heerlijk met een sinaasappelsaus. Bak de eendenborstfilet circa 5 minuten op het vet, draai het daarna om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Hierna dekt u het losjes af met aluminiumfolie en laat het nog ongeveer 10 minuten rusten.

Karamelliseer de suiker in de pan waarin de eend is gebakken. Pers hierboven de sinaasappel uit en schenk 100 ml rode wijn en 300 ml kippenbouillon erbij. Laat de saus koken en bind de saus al roerend met boter.

Serveer dit gerecht met wat gebakken snijbonen. Eet smakelijk!

Hert

Hert is heerlijk om te serveren met wildsaus. Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook door de helft en kneus de jeneverbes. Karamelliseer 1 eetlepel basterdsuiker met 1 eetlepel water in een koekenpan. Blus de karamel af met 2 eetlepels balsamicoazijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water. Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. Voeg de bouillonblokjes toe in de pan en roer door. Kook de saus en snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Geen zin om uw kerstdiner zelf te koken?

Wij geven u groot gelijk. Wij koken graag voor u en willen van uw kerstdiner een speciale avond maken. .

Heeft u vragen over ons restaurant? Neem dan contact met ons op.