De meest pittoreske straatjes van Volendam

De meest pittoreske staatjes van Volendam: Het Doolhof en Oude Kom Wie Volendam echt wil leren kennen mag de buurten: ‘Het Doolhof’ en ‘Oude Kom’ zeker niet overslaan. Aan het eind van de 19e eeuw vormden deze straatjes voor veel kunstenaars de basis van de meest prachtige werken. Op dit moment vinden we vooral toeristen terug in deze straatjes.

Doolhof en Oude Kom

Met het Doolhof en de Oude Kom wordt het oudste deel van het centrum van Volendam bedoeld. ‘Het Doolhof’ dankt zijn naam aan het feit dat de bebouwing niet volgens een vast stratenpatroon tot stand kwam. Dit resulteerde er in dat men hier nog wel eens verdwaald raakte.

De buurt Oude Kom bestaat uit drie bekende authentieke straatjes namelijk Het Dril, Het Havendijkje en de Meerzijde. Deze straatjes zijn de meest nauwe straatjes die het vissersdorp rijk is. Aan het einde 19e en begin 20e eeuw spraken deze straatjes voornamelijk tot de verbeelding van bekende schilders zoals Adri Bleijs, Paul Rink en Willem Gdanietz. Een verbeelding waar men vandaag de dag ook nog over spreekt.

Wilt u meer weten over het pittoreske dorp Volendam? Voor vragen of advies kunt u terecht bij ons contactformulier of bel 0229 39 98 99.