De omgeving van Volendam

Volendam behoort zelf tot één van de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland vanwege haar geschiedenis, cultuur, palingsound en nog veel meer. Maar ook buiten het vissersdorp is er van alles te zien en te doen. De omgeving van Volendam zit namelijk vol met oudhollandse dorpjes, cultuur en prachtige bezienswaardigheden. Van het vlakke polderlandschap tot aan de dijken en het IJsselmeer. En dat allemaal binnen een straal van slechts 25 kilometer van Volendam.

Edam

In het jaar 1357 ontving Edam stadsrechten waardoor zij een haven mochten bouwen. Dit maakte van Edam in korte tijd een levendige handelsstad waar veel te beleven viel. Een bezoek aan het Edams Museum is een echte aanrader voor iedereen die benieuwd is naar het leven in de Hollandse Gouden Eeuw.

Marken

Het schiereiland Marken is vanaf Volendam makkelijk te bereiken met de Volendam Marken Express. U kunt natuurlijk ook de fiets of de auto of bus pakken. In Marken kunt u lekker wandelen tussen de werven, houten huisjes, smalle steegjes en ophaalbruggen. Als u zich terug in de tijd wilt wanen is Marken misschien wel een van de mooiste plaatsjes om te bezoeken in Nederland.

Wijde omgeving

Als u in Volendam bent en de omgeving nog niet goed kent, is het zeker de moete waard om bijvoorbeeld een fietstocht houden. Al gaat u langs de dijk richting het noorden komt u na ongeveer een uurtje fietsen aan in de historische stad Hoorn. Hoorn heeft een rijke geschiedenis en was vooral een belangrijke stad in de tijd van de VOC.

U kunt vanaf Volendam ook in westelijke richting fietsen. Na een aantal kilometers door het platteland komt u terecht bij oer-Hollandse dorpjes als Kwadijk, Middelie en De Rijp. Onderweg kunt u genieten van authentieke boerderijen die doen denken aan lang vervlogen jaren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de bezienswaardigheden en activiteiten die u in en rondom Volendam kunt bezoeken? Of bent u op zoek naar een goed hotel met restaurant aan de Volendamse haven? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het  of door te bellen naar 0299 39 98 88.