Dompel jezelf onder in de Volendamse cultuur en tradities tijdens de Volendammerdagen

De Volendammerdagen is een jaarlijks cultureel evenement die volledig in het teken staat van de Volendamse tradities en leefwijze. Waar het traditiegetrouw uit één dag bestond, trekt de organisatie er nu maar liefst twee dagen voor uit. Zo staat er een vol programma op de planning.

 

Programma zaterdag 29 juni

De dag begint om 10.00 uur met onder meer een zaterdagmarkt en de mogelijkheid om kunstenaars live te zien schilderen in De Haven en Het Doolhof. In de middag kun je kiezen uit een kunstexpositie en een optreden van De Zangertjes van Volendam. Om 12.00 uur vindt ook de officiële opening plaats door onder meer zanger Jan Smit. Luister later op de middag naar een voordracht van dichter Sijmen Tol, bekijk de presentatie van de traditionele Volendamse klederdracht of loop de kinderspeurtocht.

Benieuwd naar het volledige zaterdagprogramma? https://assets.plaece.nl/kuma-laagholland/uploads/media/665dbe0f60069/p3-programma-zaterdag.pdf

 

Programma zondag 30 juni

Een half uurtje eerder dan de dag ervoor, start om 9.30 uur een plechtige hoogmis in de Vincentiuskerk. Een half uurtje later vind je op het Europaplein een braderie met vermaak voor de kleintjes. Ook kun je deze dag Volendam op het water ontdekken tijdens een vaartocht. Of bekijk de palingrookdemonstratie. Even uitrusten kan ook op een van de vele terrasjes in het havengebied, onder muzikale begeleiding van diverse bands.

Benieuwd naar het volledige zondagprogramma? https://assets.plaece.nl/kuma-laagholland/uploads/media/665dbea49e87f/p4-programma-zondag.pdf