Een weekendje weg in Volendam

Rondlopen in het meest pittoreske dorp van Nederland, genieten van de mooie Hollandse natuur of lekker uiteten? Dan is een weekendje Volendam misschien wel iets voor u.

Wat is er te doen in Volendam?

Jaarlijks trekt Volendam bijna 2,5 miljoen bezoekers. Behalve toeristen en dagjesmensen zijn er ook steeds meer bedrijven en families die de unieke sfeer van Volendam willen proeven.

Tijdens een uitje in Volendam en omgeving zijn er genoeg leuke dingen te doen. Met de visserij, de oude gebouwen en de typische Hollandse nuchterheid is eigenlijk het hele dorp Volendam een goedkoop en leuk uitje. Of het nu een rondleiding is door de typisch Volendamse straatjes, een tocht met de veerboot over de Gouwzee naar Marken of toch poseren in Volendamse klederdracht, het kan allemaal. 

Rondleiding in Volendam

Tijdens een rondleiding door Volendam worden historische anekdotes van bekende Volendammers en wetenswaardigheden afgewisseld met verhalen vol met sfeer uit het ontzettend rijke artiestenverleden van o.a. The Cats, BZN, Jan Smit, Nick en Simon en de 3JS. Tijdens de rondleiding neemt men u mee naar de mooiste bezienswaardigheden, fotolocaties en mysterieuze plaatsen van Volendam.

Een tocht met de veerboot

Al meer dan 80 jaar is de veerboot van Volendam naar Marken een vast begrip. Deze tocht is niet zomaar een overtocht, het is een hele beleving. De Volendam Marken Express is een ideaal vervoermiddel tussen de twee typisch Hollandse dorpjes. De boten van de Volendam Marken Express bieden zowel tijdens de zomer als tijdens de wintermaanden een terras en beschutting. Daarnaast biedt het u ook lekkere koffie met gebak of een biertje gedurende boottocht van 30 minuten. 

Volendamse klederdracht

Op verschillende plekken in Volendam kunt u terecht voor prachtige handgemaakte kostuums, in verschillende uitvoeringen. Toen Volendam in het begin van de 20ste eeuw steeds meer toeristen begon te trekken vonden deze toeristen het steeds leuker om hun kleding uit te wisselen. Dit leidde tot een ware trend. Een foto in Volendams kostuum, u ontkomt er bijna niet meer aan. 

Overnachten in Volendam

Overnachten in Volendam doet u bij hotel Old Dutch. Wij hebben prachtige en comfortabele kamers die uitzicht hebben over het IJsselmeer of over Volendam. Reserveer direct voor een heerlijke overnachting in Volendam.