Fietstip: Waterland

De afgelopen dagen hebben we er al een beetje van mogen proeven: het voorjaar. We wachten met smart op het zonnetje. Met het mooie weer gaan we er graag op uit. We pakken vaker de fiets en maken een heerlijk rondje. Wij hebben voor u een leuke fietstocht door waterland. Stapt u ook op de fiets?

De start

De start van de fietsroute is in Durgerdam, dit is een mooi dorpje met een uitzicht over het IJsselmeer. De huizen in Durgerdam zijn gemaakt van hout, hiervoor is gekozen omdat het landschap slap veengrond is. Dit geeft een leuk sfeerbeeld. Heeft u Durgerdam goed bekeken? Dan is het tijd om op de fiets te stappen.

De route

Vanaf Durgerdam vervolgt de route zich naar Zunderdorp. De route gaat door het landschap van Waterland. Grasvelden en brede sloten zijn typerend voor dit gebied.

Deze mooie fietsroute is uitgezet door de ANWB. De route kunt u afleggen door de knooppunten te volgen. Hieronder zetten wij deze op volgorde:

47-46-45-43-42-40-41-01-57-53-52-77-79-78-44-47.

De route duur ongeveer 3 uur, waarin u circa 31 kilometer fietst.

Even een break?

Langs de route liggen verschillende punten waar u even kunt bijkomen.

  • Camping Zeeburg
  • Café ’t Sluisje
  • Café-Restaurant De Visscher
  • De Verkeerde Wereld.

U kunt het hapje en drankje natuurlijk ook bewaren voor in ons restaurant Le Pompadour. Daarnaast bent u van harte welkom om te overnachten in ons hotel Old Dutch.

Tot ziens in Volendam

Wanneer heeft u uw volgende weekend weg met heerlijke fietsroute op de planning staan? Wij ontvangen u graag in Hotel Old Dutch. Reserveren doet u via de website. Heeft u overige vragen? Bel dan naar 0299 – 39 98 88.