Geniet van het winterse weer – Schaatsen in Volendam en Monnickendam

Het is u vast niet onopgemerkt gebleven: het is koud, er ligt sneeuw en de prachtige wateren die Nederland rijk is, veranderen in ijs. Dat betekent dat er ook geschaatst kan worden! In de regio van Volendam zijn er diverse meren, vele slootjes en gezellige dorpjes. De perfecte plek om een mooie schaatstocht te maken!

Schaatsen in de omgeving van Volendam

In Monnickendam, vlakbij Volendam, kunt u schaatsen huren bij Rent & Event. Vanuit Monnickendam kunt u een prachtige tocht maken naar Volendam. Maar ook via de binnenwateren kunt u een prachtig rondje schaatsen naar Broek in Waterland en Zuiderwoude. Vanuit daar schaatst u weer terug. Deze mooie tocht is ongeveer 13 kilometer lang.

Maak online een reservering voor schaatsen en haal de gehuurde schaatsen op bij Bierderij Waterland.

Schaatsen in Volendam

Ook in Volendam vindt u diverse slootjes en wateren waar u een tochtje op het ijs kunt wagen. Neem uw eigen schaatsen mee en verken het dorp vanuit een heel andere hoek. Proef de winterse sfeer tijdens een actieve schaatstocht.

Is schaatsen niet helemaal uw ding? Kies dan voor een mooie wandeling door het prachtige Volendam. Verken te voet de gezellige straatjes en bekijk de mooie, sfeervolle en traditionele huizen. Hotel Old Dutch bevindt zich aan de dijk en is een mooi startpunt voor uw wandeling. Vanuit daar kunt u over de dijk de haven verkennen en loopt u zo het dorp in.

Opwarmen bij de versmarkt van Le Pompadour

Heeft u het fris gekregen na uw schaats- of wandeltocht? Bij de versmarkt van restaurant Le Pompadour hebben we heerlijke warme soepen, broodje warm vlees of knakworst en een patatje stoof. Ook voor warme dranken kunt u hier terecht. Wat dacht u van warme chocolademelk of glühwein.

Komt u ook binnenkort bij ons langs?