Herfst in Volendam

Het wordt kouder, het is later licht, vroeger donker, de blaadjes vallen van de bomen: het is herfst! Maar niet getreurd, ook in de herfst zijn er zowel binnen als buiten genoeg leuke dingen te doen in Volendam. Bent u benieuwd wat u deze herfst allemaal kan beleven in Volendam? Lees dan verder!

Ga de natuur in

We denken bij herfst gelijk aan slecht weer. Maar op een mooie herfstdag kan het zonnetje gewoon doorkomen en met een wat dikkere jas is het best lekker om de natuur in te gaan. Ontdek Volendam bijvoorbeeld door fietsen te huren en langs prachtige, dorpen, steden en de natuur te fietsen. Of ga lekker wandelen door het prachtige dorp.

Naar het zwembad

Is het echt zo’n herfstdag waar het alleen maar de hele dag regent? Ga dan lekker een dagje zwemmen. In zwembad De Waterdam is het altijd een tropisch zwemparadijs; in het binnenbad is onder meer een glijbaan en een peuterbad te vinden.

Palingsoundmuseum

Een museum is met herfstig weer altijd een goed idee. En in Volendam bent u dan aan het juiste adres. Volendam heeft prachtige musea, waaronder het Palingsoundsmuseum. In dit museum gaat u op zoek naar 100 jaar muzikaal bloed in Volendam. Met onder andere fotopresentaties awards, prijzen van artiesten als The Cats, BZN, Jan Smit, Nick & Simon en zo nog veel meer bekende en minder bekende bands.

High Wine

Iets minder actief maar zeker niet minder leuk! Bij It’s Wine kunt u een High Wine boeken. U wordt ontvangen met een glas mousserende wijn en daarna volgen drie heerlijke wijnen met bijpassende smaakvolle delicatesse.

Tussendoor lunchen of achteraf dineren

Van al die leuke herfstige activiteiten krijgt u natuurlijk wel trek. Kom daarom lekker lunchen of dineren bij Restaurant Le Pompadour. Wilt u zich alvast voorbereiden op al dat lekkers? Dat kan! Bekijk onze menukaarten hier op onze website!

Overnachten in Volendam

Hoe sluit u een leuke herfstdag beter af dan met een overnachting in het prachtige Volendam? Kom overnachten in één van onze comfortabele kamers, waarbij u uitzicht heeft over het IJsselmeer of Volendam. Ons hotel bevindt zich in het hart van Volendam, direct aan de beroemde dijk. Vanuit Hotel Old Dutch loopt u het prachtige dorp in. Reserveren kan via onze website of telefonisch via 0229 – 38 98 88.