Het Volendams Museum

Als u wilt genieten van levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, dan is een bezoek aan het Volendams museum een goede tip! Het museum biedt veel origineel filmmateriaal met kunst van vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Het museum is voor jong en oud geschikt. Jongeren zullen zich verwonderd voelen bij de aanblik van een sigarenbandjeshuisje. Ouderen kunnen herinneringen ophalen bij de aanblik van de klederdrachtvitrines.

Geschiedenis

Het museum beschikt over een unieke en uitgebreide collectie schilderijen, tekeningen, sculpturen, aardewerken en kunstfotografie. De kunst komt uit de periode 1800 tot heden. Men vindt er diverse zalen onder meer vroeg werk van H. Reyntjes uit 1860, Henry Havard (1973) en vroege Amerikanen zoals Edwin Austrin Abbey (1880).

Sigarenbandjeshuisje

Dit project begon in 1947 door een kunstzinnige Volendammer met ruim 11 miljoen sigarenbandjes. Dit is uitgegroeid tot een unieke verzameling mozaïeken. De kleurrijke uitbeelding van gebouwen, kunstwerken, proviciewapens, windmolens en andere typisch Hollandse symbolen vormen één van de hoofdattracties binnen het Volendams Museum.

Het museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.