Kinderuitjes in Volendam

Speeltuin De Speelderij

In deze grote speeltuin staan veel speeltoestellen. Deze zijn geschikt voor peuters maar ook voor wat oudere kinderen. Maandelijks worden de toestellen gecontroleerd; de speeltuin garandeert veiligheid en houdt zich aan geldende wettelijke eisen.

Vanaf een afstandje kunt u al zien of de speeltuin open is: de vlag wappert dan in de top. Kinderen kunnen zich weer eens een dag ouderwets vermaken, zonder de hedendaagse technologie.

Volendams Museum

Om de dag een educatieve draai te geven, raden wij aan om een bezoekje te brengen aan het Volendams museum. Dit museum toont de geschiedenis van het dorp door de eeuwen heen. Kinderen kunnen hier zelf ook aan de slag: maak kosteloos een kunstwerk van overgebleven sigarenbandjes en neem dit souvenir mee naar huis!

Ouderwets bowlen met kinderen

Een uurtje ouderwets bowlen met kinderen kan een grote uitlaatklep vormen. De kinderen kunnen hun energie kwijt en volwassenen zien dit vaak als een vorm van ontspanning. Twee vliegen in één klap. Misschien ontdekt een van uw kinderen wel een verborgen talent. Wie gaat er met de winst vandoor?

Sterrenspeurtocht

Wie kent hen niet? Jan Smit, Annie Schilder, de 3JS of Nick en Simon? Zelfs kinderen kennen deze binnenlandse artiesten vaak. In teams gaan de kinderen op zoek naar huizen van bekende Nederlanders door het sfeervolle Volendam. Onderweg leren zij van alles over dit dorp en de Hollandse artiesten. Het team dat terugkomt met de meeste foto’s en de juiste antwoorden, heeft gewonnen en ontvangt een leuk aandenken.

Wilt u graag overnachten of dineren na een drukke dag vol activiteiten? Dat kan bij ons! Het restaurant Le Pompadour serveert u graag een heerlijk keuzemenu. Daarnaast kunt u een heerlijke overnachting reserveren in ons hotel Old Dutch. U kunt een reservering plaatsen op de website of bel even naar 0229 – 39 98 88.