Kunst en cultuur in Volendam

Proef de kunst en cultuur van Volendam bij verschillende bezienswaardigheden. Volendam heeft diverse leuke bezienswaardigheden waar u genoeg kunst en cultuur kunt opsnuiven. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.  

De Visafslag

De grotendeels houten visafslag is een zeldzaam en mooi bewaard gebleven monument. Vroeger was de visafslag het centrale punt voor de Volendamse haven maar sinds de jaren 90 heeft de visafslag zijn functie verloren. Bij schoolprojecten of volksfestiviteiten wordt de werkwijze van de visafslag incidenteel gesimuleerd.

Volendamse Museum

Het Volendamse Museum geeft een goed beeld van hoe het leven in Volendam was in de 19e eeuw en begin van 20e eeuw.  In het museum krijgen bezoekers te zien hoe Volendam grote bekendheid verwierf dankzij de vele kunstenaars, schilders en tekenaars die het dorp voor korte of langere tijd bezochten en hun schilderijen en tekeningen over de wereld verspreidden. Ook kunt u de traditionele Volendamse klederdracht bekijken en hoe er in deze tijd werd geleefd en gewerkt.

Hotel Spaander

Leendert Spaander opende in 1881 een hotel in Volendam. Zijn hotel was voornamelijk voor kunstenaars die Volendam en de Volendammers wilden vereeuwigen. Hotel Spaander werd een bekende ontmoetingsplaats voor schilders van her en der. Een groot aantal kunstschilders liet als dank voor de geboden gastvrijheid of als vergoeding voor kost en inwoning één of meerdere schilderijen achter. In Hotel Spaander hangen meer dan 1400 kunstwerken van verschillende kunstenaars.

De kerken

In Volendam staan drie verschillende kerken, allemaal gebouwd in verschillende tijdperken. De drie kerken geven een goed beeld van de verschillende tijdperken in Volendam en zijn zeker een bezoekje waard.

Experience Volendam

Midden aan de haven vindt u Experience Volendam. Een geweldige attractie waar u de roemrijke geschiedenis van Volendam op de meest moderne manier kunt ervaren. Leuk voor jong en oud en zeker het proberen waard.

Het Doolhof

Het Doolhof in Volendam is het oudste deel van Volendam’s centrum. Dit Doolhof dankt zijn naam aan het feit dat de bebouwing er niet volgens een vastomlijnd patroon is gebouwd wat in vele oude binnensteden zo is. De nauwe straatjes en authentieke huisjes zorgen voor een gezellig en knusse straatbeeld.

Heeft u honger gekregen na uw tocht door Volendam? Bij Le Pompadour kunt u genieten van de heerlijkste gerechten. Klik hier  om direct te reserveren.