Kunst in Volendam

De haven van Volendam is een trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. Het pittoreske dorpje aan het Markermeer met haar kleurige huisjes, beroemde havengebied en natuurlijk echte Volendammer viswinkels straalt veel gezelligheid uit. Volendam kent een rijke cultuur en veel gastvrijheid. Er lopen dan ook nog regelmatig mensen in klederdracht over de dijk. Jaarlijks struinen duizenden bezoekers door het stadje, met aan de ene kant panden in typisch Volendamse bouwstijl en aan de andere kant de haven met vissersschepen.

De beeldenroute

Tijdens een dagje uit in Volendam komt u langs de haven de beeldenroute tegen. De serie van 4 beelden is gemaakt door kunstenares Jans van Baarsen. Het eerste beeld is een zittende visser. Het is in 1998 gemaakt en draagt de naam de Bap. De visser draagt klompen en Volendammer kledendracht. Daarna volgt Klaassie en Klaassie, gemaakt in 1999. Twee kinderen die samen lezen. In 2000 is ’t Ootje gemaakt. Een Volendamse vrouw met haar rug naar de haven gekeerd. In 2007 is het laatste beeld toegevoegd aan de route. De Visserman, een man met klompen en een mand in zijn hand.

Wanneer u Volendam verkent zult u deze beelden zeker tegenkomen. Heeft u na al dat sight seeing trek gekregen? Dan kunt u bij restaurant Le Pompadour uw honger stillen. Ons menu bevat diverse heerlijke gerechten, waar u van kunt genieten na het bezoeken van Volendam. Reserveer een tafel bij restaurant Le Pompadour.