Najaar in Volendam

In het najaar is er veel te doen in Volendam. Het is wat kouder dus een museum is een leuke activiteit, maar op een mooie dag wanneer het zonnetje schijnt is een wandelingetje ook een leuke optie. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in het najaar in Volendam? Lees dan vooral verder!

Naar een leuk museum

Volendam heeft ontzettend veel leuke musea waar je in het najaar heen kan. Leuke musea om naar toe te gaan in Volendam zijn:

-          Experience Volendam

Door middel van virtual reality ervaart u de woeste golven van de Zuiderzee aan het begin van de 20e eeuw en beleeft u de roemrijke geschiedenis van Volendam.

-          Palingsoundmuseum

In het palingsoundmuseum gaat u op zoek naar 100 jaar muzikaal bloed in Volendam. Met onder andere prijzen van artiesten als The Cats, BZN, Jan Smit, Nick & Simon en zo nog veel meer bekende en minder bekende bands.

-          Cheese Factory Volendam

Ontdek de historie van de Hollandse kaas bij de Cheese Factory Volendam. Kom erachter hoe boeren vroeger de kaas maakten. In de Cheese Factory worden er constant demonstraties gegeven in het Nederlands maar ook in andere talen. Tijdens de demonstraties wordt de geschiedenis van kaas tot leven gebracht. Na de demonstraties kunt natuurlijk ook een lekker stukje kaas mee naar huis nemen.

Foto in klederdracht

Een echt toeristisch hoogtepunt van een bezoek aan Volendam: op de foto gaan in klederdracht. U kunt Volendam niet verlaten zonder een leuke foto als aandenken aan uw bezoek.

Naar het zwembad

Is het echt zo’n dag in het najaar, dat het grauw is en regent? Er is dan niets lekkerder dan naar een warm zwembad te gaan. In het zwembad De Waterdam is het altijd een tropisch zwembadparadijs. In het binnenbad is onder meer een glijbaan en een peuterbad te vinden.

High Wine

Dit is ook een leuke activiteit voor een regenachtige dag met een groep. U wordt bij een High Wine ontvangen met een glas mousserende wijn en daarna volgen drie heerlijke wijnen met bijpassende smaakvolle delicatessen.

Lunchen of dineren

Van al die leuke activiteiten voor in het najaar krijgt u natuurlijk wel trek. Kom daarom lunchen of dineren bij Restaurant Le Pompadour. Wilt u zich alvast voorbereiden op al dat lekkers? Bekijk dan onze menukaarten hier op onze website.

Overnachten in Volendam

Hoe kunt u deze dag beter afsluiten dan met een overnachting in het prachtige Volendam? Kom overnachten in één van onze comfortabele kamers, waarbij u uitzicht heeft over het IJsselmeer of Volendam. Ons hotel bevindt zich in het hart van Volendam, direct aan de beroemde dijk. Vanuit Hotel Old Dutch loopt u het prachtige dorp in. Reserveren kan via onze website of telefonisch via 0229-38 98 88.