Ontdek authentiek Nederland

Nu we niet de hele wereld over kunnen om verre tropische bestemmingen te verkennen, kiezen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Ook in Nederland valt veel te beleven en ontdekken. Dit is het moment om de mooiste verborgen pareltjes van eigen bodem te bezoeken. Ons land heeft een rijke geschiedenis en dat is in veel steden en dorpen nog te zien en te voelen. Ontdek zelf authentiek Nederland met de volgende tips.

Vissersdorpen

Visserij is altijd al belangrijk voor Nederland geweest. En nog steeds zijn veel Nederlanders gek op vis en happen graag een harinkje. Er zijn diverse sfeervolle vissersdorpen die leuk zijn om te bezoeken. Allereerst uiteraard Volendam. Met de mooie schilderachtige haven op de achtergrond kunt u een lekker visje eten. Daarnaast leert u hier meer over de traditionele visserij en kunt u diverse vissersboten bekijken. Maar ook de dorpjes Urk en Marken zijn leuke vissersplaatsen om te bezoeken. Elke stad en dorp heeft zijn eigen karakter.

Bent u echt op zoek naar een bijzondere plek? Kies dan voor Schokland. Deze plek staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het was vroeger een visserseiland, maar ligt sinds de inpoldering op het droge. Schokland bevat diverse woonterpen en rijksmonumenten. Dit maakt het een bijzondere plek op te bezoeken. Er zijn zelfs menselijke voetafdrukken gevonden van maar liefst 4000 jaar oud! Op het eiland leefde men van de visserij. Hier zal u dan ook veel van merken tijdens uw bezoek aan Schokland.

Terug naar vroeger in het Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gaat u terug in de tijd. In dit buitenmuseum wandelt u door huisjes uit het vroegere Zuiderzeegebied. Van een molen tot een kerk, alles staat er bijna nog in de originele staat. U kunt de huisjes van buiten en binnen bekijken. Er zijn ook leuke activiteiten om te doen voor kinderen.

Klederdracht

Niets brengt u meer terug in de tijd dan klederdracht. De authentieke Hollandse kleding is per plaats verschillend. In Volendam is de klederdracht nog goed bewaard en wordt het nog weleens gedragen. U kunt het zelf ook proberen. Bij verschillende fotograven kunt u zich met de hele familie in klederdracht hullen en vervolgens samen op de foto gaan. Een mooi aandenken aan uw bezoek aan Volendam!

Overnachten en dineren in authentiek Volendam

Heeft u na het bezoeken van de diverse plaatsen en bezienswaardigheden honger gekregen? Kom dan dineren bij Le Pompadour, direct aan de dijk van Volendam. Maak uw bezoek compleet met een overnachting in hotel Old Dutch.