Ontdek Nederland boven Amsterdam

Veel toeristen kiezen ervoor om Amsterdam te bezoeken en de rest van Nederland te laten voor wat het is. Dat is super zonde, want Nederland heeft nog zoveel moois om te bezoeken! Verruil de drukte van Amsterdam voor al het moois boven onze hoofdstad. Wat dacht u van Oostzaan, de Beemster of het prachtige Volendam? Ontdek Nederland boven Amsterdam met onderstaande tips!

Wat moet je zeker doen in Oostzaan?

Oostzaan ligt tegen Amsterdam aan en is daarom de perfecte plek om te onthaasten en de drukte achter u de laten. Er valt genoeg te beleven in Oostzaan:

 1. Met de Koeman Express ontdekt u het Oostzanerveld. De gids vertelt u alles over de cultuur en natuur van het gebied. Het ingrijpen van de mens in de natuur heeft geleid tot dit ongekende slagen landschap.
 2. Fiets of wandel door het historisch Oostzaan. Met een kaart en eventueel QR lezer maakt u kennis met de rijke geschiedenis van dit prachtige dorp.
 3. Houdt u wel van een beetje actie en activiteit: in recreatiegebied Het Twiske vindt u een avonturenveld, klimpark, restaurants en diverse barbecueveldjes. Huur een kano of fluisterboot bij de Twiske haven of wandel door de mooie natuur waarvan het karakter zich naadloos heeft aangepast aan de omgeving.

Wat moet je zeker doen in de Beemster?

Vlakbij Volendam vindt u het prachtige Beemster. Dit gebied kunt u op verschillende manieren ontdekken:

 1. Twizy puzzeltocht "Ontdek de Beemster". In een volledig elektrische auto met vleugeldeuren maakt u op een uniek manier kennis met de Beemster. Onderweg moet u diverse vragen beantwoorden en kunt u een prijs winnen. Lees hier meer.
 2. De Beemster kent diverse streekproducenten. Deze kunt u bezoeken, denk bijvoorbeeld aan kersen plukken bij Eerlijk en Heerlijk, varkens kijken bij Beemsterlant’s Varken en boerenkaas proeven bij Groot.
 3. Wat leuks is om te doen met kinderen is het Beemster Arboretum bezoeken. Ze hebben hier een leuk kabouterpad!
 4. Ga voor een Fiets & Geniet pakket bij Bezoekerscentrum Beemster. Daarin zitten o.a. 2 fietsroutes door De Beemster en 2 sapjes van Eerlijk & Heerlijk.
 5. Maak uw bezoek aan De Beemster een stuk actiever met een Golfclinic of kleiduiven schieten bij Kavel 2.

Wat moet je zeker doen in Volendam?

Volendam ligt vlak bij Amsterdam en is vanuit de hoofdstad makkelijk en snel te bereiken. In dit historische en pittoreske dorp valt veel te doen:

 1. Een bezoek aan Volendam kan niet ontbreken zonder een foto in klederdracht te hebben gemaakt.
 2. Huur een fiets bij Hotel Old Dutch en vraag om een mooie fietsroute. Er bestaat geen leukere manier om de omgeving te verkennen!
 3. Bij Volendam Rent & Event kunt u diverse vervoersmiddelen huren, zoals een elektrische chopper. Ga op een unieke manier op ontdekkingstocht. Klik hier voor de mogelijkheden. 

 

Ontdek deze prachtige omgeving vanuit Hotel Old Dutch

Wilt u Nederland boven Amsterdam ontdekken? Boek dan een hotelkamer bij Hotel Old Dutch in Volendam. Vanuit daar kunt u diverse kanten op en de prachtige omgeving bewonderen.