Paaseieren op een natuurlijke manier verven

Het is bijna Pasen en veel mensen maken vast een boodschappenlijstje voor de paasbrunch. Daar horen uiteraard paaseieren bij, het liefst eieren die versierd zijn. Dit kan met verf, maar ook op een natuurlijke manier. Het is een super leuke en makkelijke manier om de eieren van een mooi kleurtje te voorzien met natuurlijke producten. Lees snel verder hoe dit moet en welke boodschappen u nog aan het lijstje toe kunt voegen.

Wilt u de paaseieren met natuurlijke verf kleuren? Voeg dan de volgende ingrediënten aan het kookwater van de eieren toe.

Blauw – voeg rode kool toe aan het water. 
Bruin – voor bruine eieren voegt u koffiebonen, bruine schillen van uien of rode druivensap. 
Geel – komijn, kerrie, sinaasappel of citroenschil zorgen voor een gele kleur op de eieren. 
Groen – spinazie, het groen van wortel of groene appelschillen kleuren de eieren mooi groen. 
Paars – voor een paarse kleur kiest u voor rode wijn of bietjes. 
Oranje – vrolijke oranje eieren op tafel zetten? Gebruik dan de gele schil van een ui, daarmee kleuren de eieren oranje. 
Rood – cranberrysap of bevroren frambozen maken de paaseieren rood. 
Roze – voor een mooie roze kleur heeft u lindebloesem nodig.

Voeg ook een aantal lepels azijn toe aan het kookwater, de kleuren worden daardoor beter opgenomen. Wrijf de eieren na het koken in met olie voor een mooie glans. Veel plezier met het natuurlijk kleuren van de paaseieren! Organiseert u geen paasbrunch of -diner, maar wilt u wel lekker een hapje eten? Dan kunt u in restaurant Le Pompadour heerlijk komen lunchen of dineren. Klik hier voor meer informatie. Wij verwelkomen u graag met Pasen.