Uitjes in de omgeving van Volendam

Gaat u binnenkort naar Volendam of een plek in de buurt van Volendam en heeft u geen idee wat u daar kunt doen? Wij hebben voor u wat leuke uitjes en tips op een rijtje gezet. Zodat u wat leuke inspiratie op kunt doen en u kunt genieten van een heerlijke dag of meerdere dagen weg!

De Zaanse Schans

Dit uniek stukje uit Nederland is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Wandel langs het bakkerijmuseum en ruik de heerlijke geur van versgebakken koeken. Of kijk binnen bij het pakhuis waar de houten klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnengieterij en natuurlijk de molens mag u zeker niet missen! De Zaanse Schans staat vol met houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Het is net alsof u in de 18e en 19e eeuw bent belandt. Maak een fiets- of vaartocht en ontdek de Zaanse Schans op uw gemak!

De kaasmarkt Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is een traditioneel evenement dat van april tot en met september elke vrijdag plaatsvindt. Het is van 10.00 tot 13.00 en is zeker het zeker waard om te bezoeken. Het is al meer dan 4 eeuwen een traditie, sinds 1939 is Alkmaar ook nog maar de enige stad die kaas op de traditionele manier verhandelt. De kazen worden gedragen op speciale dragers gedragen en meegenomen.

Naast de kaasmarkt heeft Alkmaar een hoop monumentale gebouwen die u allemaal kunt bezoeken tijdens een stadstour/wandeling. Ook zijn er een hoop musea, van kaasmuseums tot museums van de Beatles, te vinden in Alkmaar!

Edam

Edam wordt vaak geassocieerd met het woord ‘kaas’, maar Edam is meer dan dat. Uiteraard heeft Edam ook een kaasmarkt net als Alkmaar, maar het heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht u van het ‘het fort van Edam’? Het Fort bij Edam kan gedurende een groot deel van het jaar bezocht worden, zowel individueel als in groepsverband. Daarnaast vinden op het fortterrein soms evenementen plaats. Er kan in Edam ook goed geshopt worden in de knusse winkelstraatjes met gezellige terrassen. Tot slot kunt u varen in Edam en u kunt er terecht voor diverse watersporten. Dit kan gedaan worden in de jachthaven van Edam.

Monnickendam

De stad Monnickendam is een stad met een rijke geschiedenis. Liefhebbers van oudhollandse steden en watersport zijn hier echt op het juiste adres. Monnickendam ligt aan het Markermeer en is hierdoor zeer geschikt voor verschillende watersporten, vaar met anderen mee of zeil zelf. Monnickendam heeft een speciaal museum in de speeltoren, dat is het oudste gebouw van Monnickendam en hier is oud-Holland ook goed in terug te zien. Naast de speeltoren zijn er ook andere monumenten zoals de Grote- of Sint-Nicolaaskerk, de houten ophaalbrug in de haven en vele huizen in Monnickendam.

Keukenhof

Als u nog een uitje zoekt dat toch iets verder is dan de omgeving van Volendam dan raden wij u aan om naar het Keukenhof te gaan. Deze gigantische bloementuin met meer dan 7 miljoen bloemen is echt een plezier voor jong en oud. Er zijn gratis speurtochten voor de kinderen en met de bloemen zijn geweldige unieke kunstwerken gemaakt. Ook zijn er verschillende tentoonstellingen en shows. Het Keukenhof is geopend van 21 maart tot en met 19 mei.

Wilt u graag komen overnachten of dineren na een drukke dag in één van deze plekken? Dan kan dat bij ons! Ons restaurant Le Pompadour heeft een uitgebreide menukaart. Daarnaast kunt u overnachten in ons hotel aan de haven: Old Dutch. U kunt reserveren op onze website of bellen naar: 0299 39 98 88.