Waarom u Volendam moet bezoeken

Volendam is het meest beroemde dorp van Nederland. Het hele jaar door is er van alles te doen en kunt u dit prachtige vissersdorp bezoeken. Loop over de dijk langs de gezellige haven, vaar naar Marken of laat u fotograferen in traditionele klederdracht. Volendam is heel veelzijdig en moet u echt een keer hebben bezocht. Wij vertellen waarom!

De beste vis

Volendam is een echt vissersdorp en daarom kunt u hier de allerbeste vis proeven. Van haring tot paling: veel lekkerder dan de Volendamse vis wordt het niet! Op de dijk staan diverse kraampjes waar u vis kunt kopen. Liever lekker aan tafel genieten van een goed visje? Kom dan langs bij restaurant Le Pompadour. Wij bevinden ons aan de dijk en hebben diverse heerlijke visgerechten op het menu staan. Toch niet zo’n fan van vis? Dan hebben we genoeg andere lekkere gerechten op het menu.

Leuke musea

Volendam heeft een rijke geschiedenis en daar komt u meer over te weten in het Volendams museum. Andere musea die u echt niet mag overslaan zijn het Palingsound museum en palingrokerij en de Cheese Factory. Leer meer over de Volendamse muziek, de heerlijke paling en kaas.

Bezienswaardigheden

Volendam is meer dan haar haven en musea. Zo staat Volendam bol van leuke straatjes. Neem een kijkje in het Doolhof en de Oude Kom en proef de nostalgische sfeer van Volendam. Vanuit de haven kunt u een boottocht maken naar Marken. Een pittoresk dorpje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Eén dag is te kort

Er is zoveel te doen en te zien in Volendam dat één dag eigenlijk te kort is. Boek een heerlijke overnachting bij Hotel Old Dutch aan de dijk. Een centraal gelegen plek in Volendam. Vanuit daar kunt u gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden toe.

Goed bereikbaar

Volendam is gemakkelijk bereikbaar. Met de auto bent u vanaf Amsterdam of Schiphol binnen een half uur in Volendam. U kunt Volendam ook gemakkelijk per bus bereiken of fiets door de polders naar Volendam toe!