Wandelen in Volendam

Heeft u zin om in de vakantie of in het weekend een mooi stuk te wandelen? Waar kan dat nou beter dan in Volendam! Ons oude vissersdorp heeft genoeg bezienswaardigheden om van te genieten tijdens de wandeling. Ook de dorpen en steden die omstreeks liggen zijn hier van toepassing. Aan het einde van de tocht kunt heerlijk eten bij Le Pompadour. Het is uiteraard ook mogelijk om te overnachten bij Old Dutch, zodat u meerdere dagen kunt gaan wandelen.  

Volendam Historisch (11,5 km)

Deze wandeling licht vooral de historische gedeeltes van Volendam en Edam uit. Zo zal u langs de haven van Volendam lopen, maar ook door de binnenstad. Vervolgens zal de wandeling naar Edam gaan, hier zijn de mooie oude gebouwen en de kaasmarkt te zien. Nadat u Edam weer verlaat bewandelt u een lange weg langs het markermeer totdat u weer uitkomt in de haven van Volendam, hier kunt u de dag goed afsluiten met een wijntje bij It’s Wine of een diner bij Le Pompadour.

De volledige route vindt u hier.  

Marken en Volendam wandeling (24,7 km)

Deze wandeling is wat langer, maar echt het lopen waard! Het startpunt is in Volendam en u zal daar langs verschillende straten lopen. Vervolgens gaat de route naar Monnickendam waar de route u langs de buitenkant van Monnickendam brengt. U kunt zelf altijd binnendoor gaan. De reis zal daarna richting Marken gaan, een eilandje tussen Volendam en Monnickendam. Hier zijn verschillende historische bezienswaardigheden te vinden. U kunt hier een tijdje rondlopen totdat de boot naar Volendam vertrekt.

De volledige route vindt u hier.

Route Edam (3,35 km)

De route in Edam is vooral gericht op de legendes en verhalen in Edam die in de vergetelheid geraakt zijn. Zo zult u bijvoorbeeld Trijntje Keevers (de langste vrouw in Holland) op een levensgrote schilderij zien, maar ook een drijvende kelder, mysterieuze talstenen en de classis van mirakelen. De route zal ook naar het historische hart gaan van Edam, genoeg te zien dus!

De volledige route vindt u hier.  

Al deze routes staan geheid voor plezier en ontdekkingen! Wilt u een weekendje weg en meerdere routes doen? Dan kunt u bij Old Dutch terecht voor een overnachting. U kunt ook bij ons terecht voor een heerlijk diner, lunch of een drankje op ons terras aan de dijk van Volendam.