Wandelroutes in de omgeving van Volendam

Wandelen is één van de meest favorieten activiteiten in de lockdown en tijdens het coronavirus. Naar buiten gaan en bewegen is goed voor de gezondheid, dus trekken we massaal de wandelschoenen aan en gaan we wandelen. Ook in de omgeving van Volendam zijn er genoeg mooie wandelroutes te vinden. Wij lichten er een paar uit.

Palingroute

Toepasselijker kan bijna niet: de Palingroute. Deze route is 15 kilometer lang en start in de haven van Volendam. Het is een afwisselende route langs de randen van de oude veen- en kaaspolder Katwoude. De route gaat grotendeels over de Hoge en Lage Dijk. Onderweg komt u langs het Heitje van Katham, een klein natuurreservaat. U loopt in Volendam en Monnickendam langs de haven.

Bekijk de volledige route hier

Dik Tromroute

Deze route is 3 kilometer en heel leuk om met kinderen te lopen. De route begint boven Volendam in Etersheim. De route gaat door de Etersheimerpolder en over de dijk. Vanaf hier heeft u uitzicht over het Markermeer en de Kleiput, het diepste punt van Noord-Holland.

De route heet de Dik Tromroute omdat u langs plekken komt uit de verhalen. Denk hierbij aan de Poldermolen en het schooltje van Dik Trom.

U vindt de volledige route hier

Seedijckroute

Vlak boven Volendam loopt de Seedijckroute. Langs de oevers van het Markemeer loopt u voor een groot deel over de oude Seedyck. Onderweg ziet u Fort Edam en loopt u ook door het centrum van Edam. Dit is ook waar de wandelling start. De wandeling is 8,5 kilometer en zeker de moeite waard. U ziet veel monumentale huizen en loopt over het boerenland en de Zeedijk.

Bekijk de route hier

Overnachten in Volendam

Overnachten mag gelukkig nog wel! Wilt u lekker gaan wandelen in Volendam en omgeving? Plak er dan gelijk een heerlijke overnachting bij Hotel Old Dutch in Volendam achteraan! U kunt uw overnachting direct via de website boeken.