Wat is er te doen in het centrum van Volendam?

Veel mensen kennen Volendam als het dorp van de vis, de klederdracht en de dijk. Maar wist u dat er veel winkels in Volendam zijn en het heerlijk is om hier te shoppen? Van souvenirwinkels tot kledingzaken en van supermarkten tot drogisterijen. In Volendam en de dorpen in de omgeving vindt u een scala aan winkels waar genoeg te beleven valt. Loop door de unieke straatjes en geniet van de leuke winkels die u tegenkomt.

Ontdek de Oergezellige Volendamse Dijk

Als je je in het bruisende hart van Volendam bevindt, kom je simpelweg niet om de gezellige Dijk heen. Deze dijk is niet zomaar een dijk, het is dé dijk die Nederland op de kaart zet. Hier vind je de leukste souvenirwinkels, sfeervolle restaurants en, natuurlijk, de onvermijdelijke fotografen. Ze zitten gezellig bij elkaar en kijken elkaar recht in de lens, waardoor er meteen een unieke sfeer ontstaat.

Cheese Factory Volendam

Duik in het heerlijk Nederlandse en typisch Volendamse: kaas. Ontdek een scala aan bijzondere kazen, proef ze op je gemak en neem er een paar mee als souvenir.

Meer informatie

100 jaar Volendammer muziek

Volendammers houden zichzelf maar al te graag voor dat zij een nuchter volkje zijn: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ is een populair gezegde waarachter zij zich trachten te verschuilen. Maar hoe ‘gewoon’ kun je nog zijn wanneer je als dorp een eigen unieke sound ontwikkelt, waar 40 jaar lang internationale successen mee geboekt worden? Inderdaad, dat is best wel gek.

Meer informatie

Palingrokerij Smit Bokkum

Het historisch hart van het Paviljoen wordt gevormd door de rokerij waar al meer dan 150 jaar verschillende vissoorten worden gerookt waarvan de paling ongetwijfeld de bekendste. Maar liefst 6 generaties Smit (Jan, Evert, Jan, Evert, Jan, Evert) zijn er werkzaam geweest en hebben het -geheime- rookprocédé al doorgegeven.

Meer informatie

Woltjes Stroopwafel Experience

Als je meer van zoetigheid houdt dan van kaas, is de Woltjes Stroopwafel Experience een uitstekende keuze. Geniet van een authentieke Nederlandse stroopwafel, een ware smaakbeleving.

Meer informatie

Volendam Experience

Combineer het oude en nieuwe Volendam in de Volendam Experience. Zet een VR-bril op en duik in een andere wereld, keer terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van het dorp.

Meer informatie

Volendams Museum

Voor de geschiedenisliefhebbers biedt het Volendams Museum een kijkje in het verleden van het centrum van Volendam, met beelden van tientallen of zelfs honderden jaren geleden.

Meer informatie

Maak een foto in Volendamse klederdracht

Sluit je dag in het centrum van Volendam op een geweldige manier af door in traditionele klederdracht op de foto te gaan. Een leuke herinnering voor jezelf of een prachtig cadeau voor een ander.

Meer informatie

Duik in het Doolhof

Na de drukte van de Dijk toe aan wat rust? Kies dan voor het Doolhof, slechts een paar minuten lopen en minstens zo betoverend. Hier kom je minder toeristen tegen, omdat het wat minder bekend is. Verlaat de Dijk, duik in de smalle straatjes van het doolhof en laat je verrassen. Gelukkig kun je niet echt verdwalen, want uiteindelijk kom je altijd weer uit bij de Dijk en de haven.

Met het Doolhof wordt het oudste deel van het centrum van Volendam aangeduid. De naam komt voor uit het feit dat de huizen en andere bouwwerken willekeurig geplaatst lijken te zijn. Hierdoor zijn er nauwe straatjes ontstaan waarin de authentieke huisjes, waar Volendam ook wel om bekend staat, goed tot zijn recht komen.

Zelf eens door Het Doolhof lopen? Kom dan ook gezellig eens een kopje koffie doen in ons restaurant. Ook voor een heerlijke lunch of uitgebreid diner is ons restaurant een perfecte aanvulling op een dagje Volendam.

Online door Het Doolhof lopen kunt u doen door op onderstaande link te klikken:

http://www.volendamtoer.nl/panoramas/d/doolhof-hofje

Winkelen in het centrum van Volendam

Kunt u geen genoeg krijgen van leuke boetiekjes, mooie kleding en sieraden? Kom dan naar het centrum van Volendam waar veel te doen is. Combineer het ontdekken van de mooie omgeving met het winkelen in het centrum en uw dag is compleet. Hongerig geworden van al het winkelen? Haal dan wat lekkers af bij restaurant Le Pompadour aan de dijk van Volendam.

Zaterdagmarkt Volendam

Op de sfeervolle zaterdagmarkt in Volendam zijn er diverse marktkramen waar voor ieder wat wils te beleven valt. De zaterdagmarkt is dicht geweest vanwege de coronacrisis, maar gaat weer open. Er wordt extra toezicht gehouden zodat de maatregelen op de juiste wijze worden nageleefd en er is meer afstand tussen de kramen. 

Genoeg te beleven in het centrum van Volendam

Kortom is er genoeg te beleven in Volendam als het gaat om winkelen. Kunt u geen genoeg krijgen van het prachtige vissersdorp? Boek dan een kamer in Hotel Old Dutch en geniet nog even langer van Volendam. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 0299 – 39 98 88.