Wat maakt Volendam uniek?

De authentieke huizen, de prachtige haven, de vishandel en natuurlijk eigen klederdracht en het dialect. Het vissersdorp Volendam aan het Markermeer, nabij het IJsselmeer, is een uniek dorp met veel bijzondere kenmerken. Ontdek de bezienswaardigheden en verken het beroemde vissersdorp te voet of op de fiets.

Op de foto in unieke klederdracht

Volendam staat bekend om haar bijzondere klederdracht. Veel bedrijven, vrienden- en vriendinnengroepen en families zijn u al voorgegaan als het gaat om het op de foto gaan met unieke klederdracht. Maak samen een prachtig kiekje in deze beroemde kostuums en houd een tastbaar en blijvend aandenken over aan uw dagje Volendam.

Meer weten over hoe de klederdracht in Volendam is ontstaan? Lees het hier.

Ga op avontuur in de natuur in- en rondom Volendam

In Volendam is er veel te beleven en te zien. Trek uw wandelschoenen aan en wandel langs één van de mooie routes die speciaal voor u zijn uitgestippeld in- en rondom Volendam. De Palingroute, de Dik Tromroute en de Seedijckroute zijn drie populaire wandelroutes met elk een eigen verhaal. Ontdek de pittoreske dorpen op eigen tempo en geniet van de natuur.

Breng een bezoek aan de Cheese Factory Volendam

Nederland en kaas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Stap in deze heerlijke kaaswereld en breng een bezoekje aan de Cheese Factory in Volendam. Traditionele productiemethoden komen hier voorbij en het belangrijkste: het proeven van deze overheerlijke kazen. Een ware beleving voor al uw zintuigen.

Krijgt u geen genoeg van kaas en bent u een echte kaasliefhebber? Nabij Volendam zijn er diverse kaasboerderijen die u graag ontvangen voor een kaastour. Lees hier meer over de kaasboerderijen.

Meer weten over het unieke Volendam?

Wilt u na een dagje cultuur proeven in Volendam blijven om nog meer van dit vissersdorp te ervaren? Boek bij ons Hotel Old Dutch een overnachting en zet uw reis in Volendam voort. Meer informatie? Bel ons gerust op 0299 – 38 98 88.