Wist u dit over Volendam?

De visserij, Jan Smit, Nick en Simon, de 3J’s en de oud Hollandse klederdracht. Er zijn veel dingen die u misschien wel over Volendam weet. Toch zijn er een aantal weetjes over Volendam die u wellicht nog niet wist. Om deze reden zetten wij een aantal weetjes op een rij die u wellicht nog niet wist over Volendam. 

Maandag wasdag

Iedere maandag is het in Volendam wasdag. Dan zijn alle smalle straatjes overspannen met gedraaide touwen met daaraan de schone was. Op deze manier drogen de Volendammers massaal de schone kleding zodat deze vervolgens weer lekker fris zijn. 

De Bart Smit komt uit Volendam

Thames en Gaartje Smit begonnen in 1931 met een speelgoedzaak in Volendam. Dit was de eerste speelgoedzaak in het dorp en hiermee werd vervolgens de basis gelegd voor de winkelketen die nu de naam Bart Smit draagt. Bart Smit was de zoon van het echtpaar Thames en Gaartje. De speelgoedzaak opende in 1989 haar eerste filiaal in België. 

De voetbalclub FC Volendam

Het Veronica-Stadion is de thuisbasis van de voetbalclub FC Volendam. De voetbalploeg speelt momenteel in de Jupiler League en staat daarin op de 13e plaats. 

Wilt u meer weten over Volendam of wilt u zelf Volendam beleven? Bij ons kunt u overnachten aan de dijk, lekker dineren of genieten in onze wijnbar It’s Wine. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel: 0299 38 98 88.