Zomerse cocktail recept

Denkt u bij vakantie ook al snel aan een zomerse cocktail? Dan leest u hier het recept voor één van de bekendste zomerse drankjes: de Piña Colada. Deze tropische cocktail is het nationale drankje van Puerto Rico. Piña betekend in het Spaans ananas en Colada gezeefd.

De herkomst

Het verhaal over de herkomst van de Piña Colada gaat dat de cocktail is bedacht in 1954 door een barman in San Juan. Geen wonder want kokosnoten en ananas zijn er in overvloed op Puerto Rico! Wilt u deze heerlijke cocktail zelf maken? Hieronder staat hoe u dat doet.

Ingrediënten

-          30 ml witte rum of kokos rum

-          30 ml kokosmelk

-          1 lepel gecondenseerde melk

-          30 ml ananassap

Shaken maar!

Voor de perfecte Piña Colada heeft u een blender of shaker nodig. Giet alle ingrediënten in de blender en mix. Vul een groot glas met blokjes ijs en giet daar de mix bij.
Garneer de cocktail met verse ananas en een parapluutje en u heeft gegarandeerd een zomers gevoel.

Ook lekker: Nada Colada

Wanneer u niet van rum houdt of zwanger bent, is de Nada Colada de heerlijke alcoholvrije variant van de Piña Colada. Deze is door het ijs ook heerlijk als dessert.

Ingrediënten

Voor dit zomerse favorietje heeft u nodig:

-          2 schijfjes ananas

-          Scheutje kokosmelk

-          50 ml ananassap

-          2 eetlepels roomijs

-          IJsblokjes

Snij de ananas in stukjes en voeg dit samen met het sap, kokosmelk en het roomijs in een blender voor dunner sap of in een maatbeker voor een romiger dessert, en mix. En de Nada Colada is klaar!