Gezellige uitjes in Volendam

De dijk van Volendam

De dijk in Volendam is een ontmoetingsplek voor veel mensen in Volendam. Het is heerlijk om een om een prachtige wandeling of fietstocht te maken over de dijk. U heeft hierbij een prachtig uitzicht over het Markermeer. Daarnaast ligt restaurant Le Pompadour aan de dijk en kunt u na een wandeling de benen uit laten rusten op ons terras. U kunt bij ons lunchen en dineren, of alleen neer ploffen voor een heerlijk verkoelend drankje!

De Waterdam

U kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om te gaan zwemmen in zwembad De Waterdam, ongeacht het zomer of winter is. Met een binnenbad, buitenbaden en meerdere glijbanen is zwembad De Waterdam altijd een tropisch zwemparadijs.

Voetbal Volendam

Bent u een voetballiefhebber? Dan is het erg leuk om een rondleiding te krijgen door het mooie stadion van de voetbalclub FC Volendam. Voetbal is in Volendam erg populair en tijdens een rondleiding krijgt u meer te weten over de club, de spelers en het stadion van FC Volendam.

Slobbeland

Slobbeland is een recreatiepark in de open lucht. Als het mooi weer is, is het heerlijk om hier te zwemmen. Slobbeland is erg bekend onder de Volendammers, vooral in de zomer is het er erg druk.

Rondleiding Volendam

Het is mogelijk om een rondleiding door het mooie Volendam met een kundige en gezellige gids te boeken. U komt bijvoorbeeld langs de oude haven, de schilderachtige vissershuisjes in het Doolhof en de visafslag. Dankzij de verhalen uit het heden en verleden komt u meer te weten over de historie van Volendam. Hierna neemt u een bezoek aan de palingrokerij. De palingrokerij ligt aan de rand van het IJsselmeer. Met behulp van de gids krijgt u een goed beeld van hoe de palingen werden gevangen, verwerkt en gerookt. Ook mag u de paling proeven

Na uw uitje kunt u gezellig een hapje gaan eten in restaurant Le Pompadour of overnachten in hotel Old Dutch!