Musea in Volendam

Gaat u een dagje of weekend naar Volendam? En bent u op zoek naar een leuke activiteit om meer over Volendam te weten te komen? Bezoek dan zeker een museum tijdens uw verblijf in Volendam. Er is keuze genoeg, wij zetten 3 populaire musea voor u onder elkaar!

Cheese Factory Volendam

De Cheese Factory bestaat uit een kaasfabriek en een museum. Volendam staat voornamelijk bekend om vissers en muziek, maar nu dus ook van kaas! Het museumpand bevindt zich aan de zeer bekende Volendamse dijk.

De prachtige en unieke Cheese Factory geeft u op een interactieve manier weer hoe de echte Volendamse kaas door de jaren heen bereid wordt. U kunt hier niet alleen kijken naar kaas, maar deze ook proeven en kopen!

Volendams Museum

Meer weten over de rijke historie van dit beroemde Noord-Hollandse vissersdorp? Dan is het Volendams Museum zeker de moeite waard! Dit museum beschikt over een uitgebreide collectie kunst. Daarnaast leert u alles over het Volendamse volk en alle gebruiken door de eeuwen heen. Uiteraard wordt de Volendamse klederdracht ook niet vergeten!

Dit museum bestaat uit verschillende zalen. Zo is er een visserijzaal, een filmzaal en een sigarenbandhuisje. In de grote zaal zijn verschillende dingen te zien, zoals een klederdrachtvitrine, kunst en een collectie van sieraden. In de Oude Komzaal en de Botterstraat ziet u verschillende interieurs, een school en een winkeltje.

Palingsoundmuseum

Palingsound staat voor een klassieke en typisch Nederlandse stijl binnen de popmuziek. De referentie naar paling heeft twee betekenissen: ten eerste was palingvissen een belangrijke inkomstenbron van Volendam, daarnaast wordt gerefereerd naar de enigszins ‘gladde’ muziek.

Zangers met muziek uit deze categorie zijn onder andere The Cats (1966-1985), Left Side (1968-1976), BZN (1966-2007), Piet Veerman (ex-The Cats), Jan Keizer (ex-BZN) en Maribelle. De hedendaagse muziektalenten zoals Jan Smit, Nick & Simon en de 3J’s vallen niet onder de noemer van Palingsound.

Het palingsoundmuseum geeft informatie over 100 jaar Volendamse muziek. Als bezoeker wordt u meegenomen naar de oorsprong van de Palingsound en komt u van alles te weten over muzikale families, bands, zangers en zangeressen

Overnachten in Volendam

In Volendam is zo veel te doen, dat u aan een dagje niet genoeg hebt. Lijkt het u leuk om te overnachten in de Volendamse haven? U bent van harte welkom bij Hotel Old Dutch! Ons hotel is voorzien van zeer comfortabele kamers, stijlvol gemeubileerd en voorzien van bad/douche en toilet. Al onze kamers kenmerken zich door luxe en comfort en zorgen voor een prettig en ontspannen verblijf. De kamers hebben uitzicht over het IJsselmeer of over Volendam. Kamer reserveren? Boek online of neem contact met ons op.