Bezoek het schip de Halve Maen in Volendam

De Halve Maen is na twee maanden afwezigheid teruggekeerd in de haven van Volendam. Dit museumschip maakt weer onderdeel uit van het Volendamse havengezicht. De Halve Maen is een belangrijk ontdekkingschip. Dit unieke schip is weer open voor bezichtigingen.

Geschiedenis van de Halve Maen

De Halve Maen diende in eerste instantie voor de jacht en kapingen, maar werd al gauw een vrachtschip. In 1609 werd het schip gebruikt als ontdekkingsschip. Henry Hudson ging aan boord op de Halve Maen en opende de handel met Amerika. De Halve Maen heeft ook nog gediend als VOC schip. Het schip zit dus vol verhalen van ontdekkingstochten, handelsjachten, stormen, kennismakingen met andere volkeren en een rijke geschiedenis. Kom zelf de verhalen ontdekken en breng een bezoek aan de Halve Maen in Volendam.

Bezoek aan de Halve Maen

Kiest u voor ons arrangement dan is daar een bezoek aan het schip bij inbegrepen. Vanaf 14 augustus worden er weer rondleidingen gehouden. Door de coronamaatregelen mogen er slechts 10 bezoekers per tijdslot op het schip. Daarom is het belangrijk dat u tijdig doorgeeft op welke tijd u de Halve Maen wilt bezoeken. De rondleidingen worden gegeven door ervaren gidsen die u meer over de rijke geschiedenis van het schip vertellen.

Speciaal arrangement

Wij hebben een arrangement samengesteld speciaal voor het bezoeken van de Halve Maen. Combineer een overnachting in Volendam met het bewonderen van het schip. Vanaf €90 per persoon bieden we het Halve Maen arrangement aan. Dit arrangement houdt het volgende in:

  • 1 overnachting in een comfort kamer inclusief ontbijt
  • Een 3-gangen keuzemenu wordt geserveerd in ons restaurant Le Pompadour
  • Bezoek aan het schip de Halve Maen*
  • Gratis souvenir van Volendam
  • Toeristisch informatiepakket
  • Kortingsbon voor een portie poffertjes

* Graag bij reserveren aangeven welke datum en tijd (vanaf 9 uur elke drie kwartier mogelijk) u het schip wilt bezoeken zodat de tickets klaar liggen voor u.

Let op: dit arrangement kunt u alleen telefonisch reserveren. Bel naar 0299 39 98 88 om een overnachting + toegang tot de Halve Maen te boeken.