Nieuws

van in en rond Volendam

Evenementen Kalender Volendam

In Volendam en omstreken worden veel leuke activiteiten georganiseerd voor jong & oud. Hieronder een overzicht van de leuke evenementen. 

Wat is er te doen in het centrum van Volendam?

Veel mensen kennen Volendam als het dorp van de vis, de klederdracht en de dijk. Maar wist u dat er veel winkels in Volendam zijn en het heerlijk is om hier te shoppen? Van souvenirwinkels tot kledingzaken en van supermarkten tot drogisterijen. In Volendam en de dorpen in de omgeving vindt u een scala aan winkels waar genoeg te beleven valt. Loop door de unieke straatjes en geniet van de leuke winkels die u tegenkomt.

Fietsen in Volendam en omgeving 

In de omgeving van Hotel Old Dutch zijn genoeg bezienswaardigheden die u op de fiets kunt ontdekken. Zo zijn er in Volendam verschillende fietsroutes die u kunt afleggen met behulp van de app Route.nl. Deze uitgestippelde fietstochten hebben wij ook voor u op papier in ons hotel.

 

Een dagje weg: mooie vaarroutes in de omgeving Volendam

Het mooie weer is in aantocht en de dagen worden langer. Wat is er dan lekkerder dan jezelf omringen met water. Staat de omgeving Volendam op uw lijstje voor deze zomer? Ontdek Volendam te water en vaar langs de mooiste vaarroutes in de omgeving Volendam. In Laag-Holland kunt u alle kanten opvaren. Langs elke route komt u prachtige sloten, wateren en mooie natuurgebieden tegen. Wij geven u hieronder enkele vaarroutes om er heerlijk op uit te gaan.

De gezellige haven in Volendam

In de haven van Volendam is genoeg te beleven voor een dagje vermaak. De haven is zelf al een ware bezienswaardigheid en is één van de hoogtepunten van Volendam. Verwelkom de geur van gebakken- of gerookte vis en geniet van alles wat u in de haven van Volendam tegenkomt.

Beleef het voorjaar in Volendam en omgeving

Het voorjaar is een van de mooiste tijden om de omgeving van Nederland te ontdekken. In Volendam en omgeving valt genoeg te beleven. Wij zetten een aantal leuke activiteiten op een rijtje.

Wat is er te doen in Volendam?

Wilt u een dagje erop uit in eigen land? Kies dan voor Volendam. In dit gezellige dorp is genoeg te doen en kunt u zich gemakkelijk een dag of een aantal dagen vermaken. Kiest u voor een dagje uit vol activiteiten? Of loopt u het liefst op uw gemak door het dorp heen? Het is allemaal mogelijk. Van een dagje uit voor de hele familie tot een fijn weekend met z’n twee: in Volendam vermaakt u zich prima.

Omgeving Volendam; ontdek Broek in Waterland

Niet alleen Volendam is de moeite waard om te bezoeken, ook de omgeving van Volendam is prachtig. Bekende plekken rondom het dorp zijn Edam en Marken. Maar kent u het plaatsje Broek in Waterland ook al? Op slechts aan kwartier rijden van Volendam ligt dit gezellige dorpje. Vergeet een bezoek aan Broek in Waterland zeker niet als u een paar dagen in Volendam overnacht.

Geniet van het mooie weer tijdens het fietsen in en rondom Volendam

Wilt u in Volendam fietsen langs de mooiste plekken? Ontdek Volendam op wielen en geniet van de natuur en het prachtige polderlandschap op de fiets. Volendam en haar omgeving zijn prachtig om te verkennen. Geniet optimaal van het mooie weer tijdens een fietstocht in Volendam en omstreken!

Wat maakt Volendam uniek?

De authentieke huizen, de prachtige haven, de vishandel en natuurlijk eigen klederdracht en het dialect. Het vissersdorp Volendam aan het Markermeer, nabij het IJsselmeer, is een uniek dorp met veel bijzondere kenmerken. Ontdek de bezienswaardigheden en verken het beroemde vissersdorp te voet of op de fiets.

Leuke buitenactiviteiten om te doen in Nederland

Het zonnetje schijnt steeds vaker en de temperaturen worden aangenamer; de lente is in aantocht. Met het warme weer trekken veel Nederlanders eropuit. U hoeft helemaal niet ver weg te gaan om te genieten van leuke buitenactiviteiten. Er zijn namelijk een tal van activiteiten die u kunt ondernemen in het mooie Nederland. Wilt u er graag even tussenuit en genieten van het opkomende warme weer? Lees hieronder een aantal tips om te doen in Nederland waarbij u heerlijk weg bent in eigen land.

Kent u dit gebied al? Alles over Laag Holland

Nederland kent zoveel mooie gebieden. Ook in de buurt van Volendam zijn diverse mooie gebieden die u kunt bezoeken. Laag Holland is één van die gebieden. Onder dit landschap vallen ook de Unesco Werelderfgoederen de Beemster en de Stelling van Amsterdam. Daarnaast vindt u droogmakerijen, veengebieden en vissersdorpen in Laag Holland. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken.