Edam: een stad met een rijke historie

Gaat u dit jaar op vakantie in Nederland? Dan kunt u een bezoek aan Volendam en Edam niet overslaan. Vanuit Volendam bent u zo in Edam. Deze stad staat bekend om haar kaas, maar heeft nog veel meer te bieden. Dankzij de rijke historie valt er veel te zien en te beleven.

Wist u dat de gemeente Edam-Volendam meer dan 64 gemeentelijke monumenten heeft? Edam staat vol met prachtige panden met historische gevels en heeft gezellige grachtjes. Net buiten het centrum ligt het Fort bij Edam. Dit fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het staat op de Unesco Wereld Erfgoedlijst.

Sfeervol centrum  

Het gezellige centrum van Edam heeft een ruim aanbod aan mooie winkels, gezellige terrassen en diverse bezienswaardigheden. Wat u niet mag overslaan bij uw bezoek aan Edam is de Hallenkerk. Het is de grootste van Europa en heeft prachtige gebrandschilderde ramen. Daarnaast is het Edams Museum leuk om te bezoeken.

Om Edam echt goed te ontdekken kunt u kiezen voor een stadswandeling of rondvaart in de koeboot. Zo krijgt u een goed beeld van het mooie Edam!

Kaasmarkt

We kunnen er niet omheen: de kaasmarkt. Het is een waar spektakel. Eeuwenlang wordt er al kaas verhandeld in Edam en nog steeds liggen de kazen in pakhuizen te rijpen. Tijdens de kaasmarkt ziet u hoe de kaas wordt verhandeld en kunt u zelf diverse kazen proeven.

Edam kan niet ontbreken aan uw vakantie in Nederland. Blijf overnachten bij hotel Old Dutch en ontdek zowel Volendam als Edam. Boek eenvoudig en snel een kamer via de website.