Fietsroutes in en rond Volendam

Fietsen in en rond Volendam is een hele mooie ervaring. De landschappen en de oude gebouwen van de plaatselijke dorpen en steden zijn echt een lust voor het oog. De routes die wij hebben gevonden voor u zijn in elk seizoen even mooi. Het is voor de echte natuur/cultuur- en fietsliefhebber een leuk dagje op pad!

Genieten van oud-Holland & Natuur [45,7 Km]

Deze fietsroute gaat door lage weilanden, langs vele plassen en sloten, dijken, bruggetjes en door dorpjes heen. U gaat van Uitdam, dat aan het Waterpark ligt, over een dijk naar het schiereilandje Marken. Op het schiereiland zult u veel oude huizen zien met knusse straatjes en steegjes. Vanuit het schiereiland kunt u oversteken naar Volendam, vervolgens gaat de route nog door Purmerend en Monnickendam. Tussen de steden en dorpjes door is er een rijk aanbod aan natuur en stilte.

De volledige route vindt u hier

De Zaan [38,9 Km]

Een heerlijke fietstocht door het oer-Hollandse landschap. Met afstapmomentjes bij de Zaanse Schans, Hembrugmuseum en het Czaar Peterhuisje. U kunt beginnen in Zaandijk, maar het is ook mogelijk om te starten in Volendam. Tijdens deze route fietst u door een stukje industriegebied, als u daar niet van houdt kunt u de route wat aanpassen.

De volledige route vindt u hier.  

Beemsterland [48,9 Km]

In het jaar 800 bestond dit stukje van Nederland vooral uit veen. Dit veen is allemaal weggehaald door 50 molens. Helaas zijn deze molens bijna allemaal vervangen door gemalen. In Schardam komt u nog 3 sluizen tegen die nog steeds een groot belang hebben bij de waterhuishouding in de provincie. Niet alleen is er tegen water gevochten, maar in Schermerhorn is er ook tegen een grote brand gevochten. De verwoestende stadsbrand is in miniatuur vorm te zien in de Hervormde kerk. Wederom is starten in Volendam geen enkel probleem, van Schardam naar Volendam is 44 minuten fietsen.

De volledige route vindt u hier

Volendam & Oosthuizen [26,9 Km]

Een fietstocht door het Noord-Hollandse polderlandschap zit altijd vol met weilanden, natuur en rust. Tussen Volendam en Oosthuizen fietst u langs het schitterende Markermeer en op de terugweg langs het mooie schilderachtige landschap. U kunt de route altijd uitbreiden. Deze korte, maar supermooie, fietstocht eindigt weer in Volendam waar u vervolgens bij Le Pompadour kunt uitrusten met een heerlijke maaltijd!

De volledige route vindt u hier

Wilt u na een fietstocht graag uitrusten met wat te eten of drinken? Of zoekt u een plek om te overnachten? Dan bent u bij Old Dutch aan het juiste adres! Reserveer hier voor een plekje voor een overnachting of voor een plekje in ons restaurant. U kunt ook telefonisch in contact komen, dit doet u door te bellen naar: 0299 39 98 99.