Kaasboerderijen nabij Volendam

Bent u een echte kaasliefhebber? Veel mensen zijn dol op kaas en kunnen hier vaak niet vanaf blijven. Er zijn vele verschillende soorten kazen in allerlei smaken en maten, wat de keuze reuze maakt! Maar weinigen weten hoe het proces van kaas maken in zijn werking gaat. Dit is een heel proces wat tijdens een bezoek aan een kaasboerderij haarfijn wordt uitgelegd. Nabij Volendam zijn er een aantal kaasboerderijen die de stappen met u doorlopen én waar u kunt proeven van overheerlijke kazen!

Kaasboerderijen nabij Volendam

In Noord-Holland, nabij Volendam, zijn er een aantal kaasboerderijen die u graag ontvangen voor een kaastour. Hieronder een aantal op een rij:

Kaasboerderij Jacobs Hoeve in Katwoude

De kaasboerderij Jacobs Hoeve is te vinden in Katwoude, een dorp tussen Volendam en Monnickendam. Medewerkers lopen rond in de welbekende klederdracht en laten zien hoe hun kaas wordt gemaakt.

Biologische Jersey kaasboerderij van Henri Willig

Op de biologische kaasboerderij van Henri Willig, onderdeel van de kaasboerderij Jacobs Hoeve, kunt u de rondleiding zelf doen. U vindt hier een potstal waar het voor dieren zo aangenaam mogelijk is gemaakt. Erg leuk om eens te zien!

Kaasboerderij Catharina Hoeve op de Zaanse Schans

Tijdens het bezoek aan de Catharina Hoeve krijgt u een gedetailleerde uitleg waarbij elke stap in het kaasproces wordt doorlopen. Hier wordt verteld hoe de kaas wordt gemaakt en ook hier zijn de medewerkers volledig in klederdracht.

Kaasboerderij RUST in Middenbeemster

Op de kaasboerderij in Middenbeemster, nabij Volendam, vindt u geiten, kippen, parelhoenders, kalkoenen en Indische loopeenden. Hier kunt u heerlijke ambachtelijke geitenkaas proeven, jong en oud, romig en zacht. Ook bestaat het assortiment uit delicatessen én heerlijk vlees van de eigen zuiglammeren.

Woont u niet in de buurt van de kaasboerderijen? Overnacht bij Old Dutch in Volendam!

Wilt u, nadat u een kaasboerderij hebt bezocht, in Volendam blijven? Het is mogelijk om bij ons Hotel Old Dutch in Volendam een overnachting te boeken. Geniet na van een leuke kaasbeleving en ontdek meer van Volendam! U kunt via de website reserveren. Een andere vraag? Bel ons gerust op 0299 – 38 98 88.