Kent u dit gebied al? Alles over Laag Holland

Nederland kent zoveel mooie gebieden. Ook in de buurt van Volendam zijn diverse mooie gebieden die u kunt bezoeken. Laag Holland is één van die gebieden. Onder dit landschap vallen ook de Unesco Werelderfgoederen de Beemster en de Stelling van Amsterdam. Daarnaast vindt u droogmakerijen, veengebieden en vissersdorpen in Laag Holland. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Waar ligt Laag Holland?

Laag Holland ligt boven Amsterdam. Bekende dorpen in Laag Holland zijn Volendam, Edam, Middenbeemster, Westzaan, Monnickendam en Marken. Samen met nog een aantal andere dorpen vormen zij Laag Holland. Hier vindt u het typische Nederlandse landschap dat wordt afgebeeld op ansichtkaarten.

Traditioneel Laag Holland

Laag Holland is volledig gecreëerd door mensen. Grote binnenmeren werden in de 17e eeuw drooggelegd. Het resultaat waren uitgestrekte polders. Hierdoor ontstonden er grote stukken grond, waar onder andere prachtige landhuizen op zijn gebouwd. Deze landhuizen zijn nog steeds te bewonderen in de Beemster polder. In Laag Holland ziet u niet alleen landhuizen, maar voornamelijk pittoreske en traditionele huizen. Met name in Volendam vindt u hier mooie voorbeelden van.

Laag Holland heeft veel molens, sloten en weilanden: het typische Hollandse landschap. Op sommige plekken is de grond zompig. Deze gebieden worden vooral bewoond door moerasvogels. Verder kunt u in Laag Holland vooral weidevogels tegenkomen.

Laag Holland op de fiets verkennen

Laag Holland is goed te verkennen op de fiets. Dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk kunt u gemakkelijk alle hoogtepunten te fiets ontdekken. Breng een bezoek aan de forten van de Stelling van Amsterdam, bewonder de landhuizen uit de Gouden Eeuw of neem een kijkje bij de kaasmarkt in Edam.

Volendam is een prachtig punt om uw fietsroute te starten. Overnacht u bij hotel Old Dutch dan kunt u gemakkelijk uw fiets stallen in onze fietsenkelder. Daarnaast is het mogelijk om fietsen te huren bij ons. Waar wacht u nog op? Boek snel uw overnachting en kom genieten in Volendam en haar prachtige omgeving!