Leuke buitenactiviteiten om te doen in Nederland

Het zonnetje schijnt steeds vaker en de temperaturen worden aangenamer; de lente is in aantocht. Met het warme weer trekken veel Nederlanders eropuit. U hoeft helemaal niet ver weg te gaan om te genieten van leuke buitenactiviteiten. Er zijn namelijk een tal van activiteiten die u kunt ondernemen in het mooie Nederland. Wilt u er graag even tussenuit en genieten van het opkomende warme weer? Lees hieronder een aantal tips om te doen in Nederland waarbij u heerlijk weg bent in eigen land.

Klimpark

Heeft u kinderen die houden van klimmen, klauteren en vermaken zij zich in een natuurrijke omgeving? Dan is een bezoek aan een klimpark de ideale buitenactiviteit. Houd u zelf ook van avontuur? Er zijn ook uitdagendere routes, zodat u zelf ook kunt gaan klauteren en klimmen! In Nederland zijn maar liefst 58 klimparken te vinden, dus de keuze is reuze.

Fietsen of elektrische scooter

Wilt u de omgeving verkennen? Dat kan perfect op de fiets. Wilt u een keer iets bijzonders? Kies dan voor een elektrische scooter? Deze kunt u voor een dag of een dagdeel huren. Trek er lekker op uit en ga op pad in de omgeving van Volendam.

Midgetgolf

Zin in een gezellig dagje uit met vrienden, familie of wilt u quality time samen? Dan is midgetgolf een leuke bezigheid. Tip: op de midgetgolfbaan in Volendam wordt u omringd door prachtige tuinen, kleuren en de mooie omgeving.

Vissen

Geniet van een heerlijke ontspannen visdag. En waar is het leuker om deze activiteit te ondernemen dan in het pittoreske vissersdorp Volendam? Neem een comfortabele stoel mee, een vishengel en een vispas en geniet van het moment.

Waterland highlights tour

De prachtige natuur en de rust doen u hier verbazen. In de omgeving gemeente Waterland is een highlights tour te boeken die u kunt fietsen met een gewone fiets, elektrische fiets, elektrische fatbike of elektrische scooter. Onderweg waant u zich midden in de natuur en komt u diverse dieren en prachtige landschappen tegen.

Suppen

Met Stand Up Paddling, ook wel SUP genoemd, staat u op een SUP board en beweegt u zich voort door middel van een lange peddel. De ideale bezigheid om uw hoofd even helemaal leeg te maken. Daarbij is het ook nog eens goed voor uw lichaam omdat u diverse spiergroepen gebruikt. Win-win!

Leuke buitenactiviteiten in Laag Holland

Naast bovengenoemde activiteiten zijn er ook een tal van activiteiten te beleven in Volendam en Edam. Verken de mooie dorpen te voet, maak een fietstocht in de omgeving of creƫer mooie plaatjes langs de mooie wandelroutes in Volendam. Combineer uw bezoek met een fijne overnachting aan hotel Old Dutch. Het hotel ligt aan de dijk van Volendam, wat ervoor zorgt dat het de perfecte uitvalsbasis is voor uw dagje weg!