Vissen in Volendam

Dat Volendam bekend is door de visserij is natuurlijk geen geheim, maar dit gaat dan vooral om het beroepsvisserij op de IJsselmeerse paling. De sportvissers onder ons kunnen ook zeker in Volendam terecht, al moet u niet te dicht bij de boten vissen en houd er rekening mee dat u echt een toeristische attractie wordt.

De haven

In de haven vangt u vooral veel voorn en grote winde. Buiten de havens heeft u meer succes op de brasems. Vaak wordt er bij havenvisserij gesproken over de wintermaanden als beste tijd om vissen te vangen. Nu is het in Volendam juist de zomer waarin u het meeste zal vangen. Zoek een mooie stijger, bouw rustig uw voerstek op en begin niet meteen met losse maden en casters te gooien (de grote hoeveelheid brasems kunnen dan uw visdag verpesten). Zet uw dobber op één cm van de bodem en u kunt beginnen!

Natuurlijk is na zo’n hele dag vissen best vermoeiend en heeft u vast trek gekregen. Bij Le Pompadour kunt u terecht voor een lekkere maaltijd. Wij serveren overheerlijke kreeft, oesters en andere Volendamse specialiteiten. Heeft u genoeg vis gezien en heeft u trek in iets anders? Dat is ook geen probleem, wij hebben ook veel andere gerechten voor u.

Wilt u graag reserveren bij ons restaurant klik dan hier of reserveer telefonisch via 0229 399 888.