Zeilen op het IJsselmeer

Vanuit Volendam zeilt u zo het Markermeer en vervolgens het IJsselmeer op. U kunt meezeilen met verschillende maatschappijen, maar wellicht heeft u zelf wel een zeilschip om heerlijke tochten mee te maken. Het is heerlijk om over het water te zeilen en bij leuke dorpen en plaatsen te stoppen. Wij geven een aantal tips voor het zeilen op het IJsselmeer.

Voorbereiding

Het IJsselmeer is een groot meer dat vroeger een zee was. Op het water kan het weer snel omslaan en daar moet u goed op voorbereid zijn. Het gebeurt vaak dat onvoorbereide en onervaren zeilers in de problemen komen doordat ze het hebben onderschat. Een goede zeiltocht vraagt om een goede planning en voorbereiding. Neem schuilhavens mee in uw zeilroute, voor het geval dat. Controleer altijd het weerbericht voordat u gaat uitvaren.

Gaat u zelf zeilen? Voor de meeste zeilboten is er geen vaarbewijs nodig. Toch kunt u niet de eerste de beste boot kiezen. Er zijn sportieve zeilboten die lastiger hanteerbaar zijn en een ervaren bemanning vereisen en er zijn zeilboten die toegankelijk zijn voor minder ervaren zeilers. Vraag dit na bij het bedrijf waar u de boot huurt.

Zeiltochten

Uiteraard is het ook mogelijk om mee te gaan met georganiseerde zeiltochten. U hoeft dan alleen maar te genieten en u mee laten voeren op het meer. Van 19 tot en met 26 augustus en op 7 oktober zijn er de Zuiderzee Zeildagen. U kunt meezeilen op een stoere Tjalk. Zeil mee van 10.00 tot 16.00 uur. U vertrekt vanuit Monnickendam. 

Heeft u na het zeilen honger gekregen? Dan kunt u aanschuiven bij Le Pompadour. Wij hebben diverse heerlijke gerechten. Zowel voor de vlees- als de visliefhebber hebben wij lekkere dingen op de menukaart staan. Reserveer een plekje in ons restaurant of bel naar 0299 39 98 99.