De gezellige haven in Volendam

Geschiedenis haven Volendam

De geschiedenis van de haven van Volendam begint bij het dorp Edam. In 1357 werd Edam verbonden met de Zuiderzee en het Purmermeer. De oude haven werd dichtgemaakt met behulp van de dam. Jaren later in 1450 was de Dam succesvol neergezet, waarna vissers en boeren hier verbleven. Volendam ontstond. De vissers zijn niet meer weggegaan en Volendam werd één van de belangrijkste vissersplaatsen aan de Zuiderzee. Op de dag van vandaag wordt Volendam bewoond door ruim 22.000 inwoners en is het een heuse trekpleister voor toeristen.

Wandelen langs de dijk naast de gezellige haven in Volendam

Wilt u meer van Volendam zien en houdt u van een fijne wandeling? Loop vanuit de haven  Volendam in over de lange dijk en overzie het mooie Markermeer. Het pad langs de haven en de dijk zijn voorzien van authentieke pandjes en leuke winkeltjes. De dijk loopt door richting Edam en de polder. Adem de geur van de natuur in en geniet van al het moois dat Volendam en Edam u te bieden heeft.

Meer over diverse wandelroutes in en nabij Volendam vindt u hier.

Activiteiten in en nabij de gezellige haven in Volendam

In Volendam hoeft u zich niet te vervelen. Sterker nog, er is zoveel te beleven dat u aan een dagje waarschijnlijk niet genoeg heeft. Houdt u van boetiekjes en leuke sieraden? Breng dan een bezoekje aan het centrum van Volendam. Wilt u uw interieur vernieuwen? Dan zult u uzelf vast en zeker vermaken in de woonboulevard.

Zie hier diverse activiteiten die u kunt ondernemen in het centrum van Volendam.

Kom naar de gezellige haven in Volendam

In en nabij de haven van Volendam bevinden zich diverse hotels, restaurants, winkels en een fijn gebied om heerlijk te wandelen en te genieten. Benieuwd geworden naar de gezellige haven in Volendam? Combineer de trip met een overnachting in Hotel Old Dutch en ervaar luxe, comfort en een mooi uitzicht over het IJsselmeer. Meer informatie? Bel dan naar 0299 399888 of vul het contactformulier op de website in.