X

Nieuws

Wat is typisch Nederlands?

Als er aan Nederland gedacht wordt komen vaak de gedachten van tulpen, molens, klompen en kaas naar boven. Maar is dit wel echt Nederlands? Waar komen de typische Nederlandse dingen vandaan en wat komt er ook echt uit Nederland? Wij hebben het voor u opgezocht.

Logeren inclusief Amsterdams arrangement

Klinkt dit niet als muziek in de oren? In het rustige Volendam logeren en toch de stadsbeleving van Amsterdam ervaren? Bij Hotel Old Dutch bieden wij een arrangement voor een heerlijk weekend weg. Een dagje Amsterdam en daarna relaxen in ons luxe Hotel Old Dutch.

Zeilen op het IJsselmeer

Vanuit Volendam zeilt u zo het Markermeer en vervolgens het IJsselmeer op. U kunt meezeilen met verschillende maatschappijen, maar wellicht heeft u zelf wel een zeilschip om heerlijke tochten mee te maken. Het is heerlijk om over het water te zeilen en bij leuke dorpen en plaatsen te stoppen. Wij geven een aantal tips voor het zeilen op het IJsselmeer.

Uitjes in de omgeving van Volendam

Gaat u binnenkort naar Volendam of een plek in de buurt van Volendam en heeft u geen idee wat u daar kunt doen? Wij hebben voor u wat leuke uitjes en tips op een rijtje gezet. Zodat u wat leuke inspiratie op kunt doen en u kunt genieten van een heerlijke dag of meerdere dagen weg!

Vis eten in Volendam

Het eten van vis is onlosmakelijk verbonden met Volendam. Een bezoek aan Volendam is niet compleet als u geen visje heeft gegeten.

Fietsroutes in en rond Volendam

Fietsen in en rond Volendam is een hele mooie ervaring. De landschappen en de oude gebouwen van de plaatselijke dorpen en steden zijn echt een lust voor het oog. De routes die wij hebben gevonden voor u zijn in elk seizoen even mooi. Het is voor de echte natuur/cultuur- en fietsliefhebber een leuk dagje op pad!

De kaasmarkt in Edam

De kaasmarkt is een echte trekpleister in Edam. De kaasmarkt begon al in een ver verleden met commerciële doeleinden, de boeren kwamen hier namelijk hun kaas verhandelden helaas werd deze in 1922 stopgezet. Na 67 jaar kwam er nieuw leven in de kaasmarkt, door meer dan 90 vrijwilligers en de financiële ondersteuning van Beemsterkaas is de kaasmarkt een nieuw leven in geblazen.

De natuur van Volendam

Bent u een echte natuurliefhebber en/of houdt u van wandelen of fietsen door mooie landschappen? Dan is Volendam zeker the place to be! Volendam heeft een geweldige natuur die zeker de moeite waard is om bekeken te worden. Wij hebben leuke natuurbezienswaardigheden voor u op een rij gezet.

De hotspots van Volendam

Volendam, een vissersdorp aan het Markermeer met oude huisjes, gezellige horecagelegenheden en de beroemde ‘Dijk’. Volendam trekt jaarlijks veel toeristen die dit unieke vissersdorp en omgeving met eigen ogen willen meemaken. Bent u ook van plan om naar Volendam te gaan voor een weekendje of gewoon voor één dag? Dan zijn dit de hotspots die Volendam te bieden heeft.

Fietsen van Amsterdam naar Volendam

Van de hoofdstad kunt u gemakkelijk naar Volendam toe fietsen. Pak de fiets en trap de drukte uit richting de weilanden en het prachtige Volendam. Vanaf centraal station in Amsterdam fietst u richting Volendam. Binnen twintig minuten bent u al uit de drukte en ziet u weilanden en pittoreske dorpjes.

Wandelen in Volendam

Heeft u zin om in de vakantie of in het weekend een mooi stuk te wandelen? Waar kan dat nou beter dan in Volendam! Ons oude vissersdorp heeft genoeg bezienswaardigheden om van te genieten tijdens de wandeling. Ook de dorpen en steden die omstreeks liggen zijn hier van toepassing. Aan het einde van de tocht kunt heerlijk eten bij Le Pompadour. Het is uiteraard ook mogelijk om te overnachten bij Old Dutch zodat u meerdere dagen kunt gaan wandelen.  

Kunst en cultuur in Volendam

Proef de kunst en cultuur van Volendam bij verschillende bezienswaardigheden. Volendam heeft diverse leuke bezienswaardigheden waar u genoeg kunst en cultuur kunt opsnuiven. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.  

Vissen in Volendam

Dat Volendam bekend is door de visserij is natuurlijk geen geheim, maar dit gaat dan vooral om het beroepsvisserij op de IJsselmeerse paling. De sportvissers onder ons kunnen ook zeker in Volendam terecht, al moet u niet te dicht bij de boten vissen en houd er rekening mee dat u echt een toeristische attractie wordt.

De Volendammerdag

De Volendammerdag is het jaarlijkse terugkerend cultureel event dat plaats vindt bij ons in Volendam. Op deze dag staat heel Volendam in het teken van de culturele geschiedenis van dit beroemde vissersdorp.

Vaartocht Volendam

Wilt u Volendam ontdekken op een andere manier dan lopen? Dan is de rondvaarttocht misschien wel wat voor u. De vaartocht is te combineren met verschillende activiteiten zoals een rondleiding door Volendam.

De omgeving van Volendam

Volendam behoort zelf tot één van de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland vanwege haar geschiedenis, cultuur, palingsound en nog veel meer. Maar ook buiten het vissersdorp is er van alles te zien en te doen.

Tips voor uitjes in Volendam

Volendam barst van de leuke uitjes en activiteiten. Wij hebben een aantal van de leukste uitjes voor u op een rijtje gezet.

Winkels in Volendam

Volendam beschikt over een prachtige winkelstraat. In het centrum en rondom De Dijk vindt u een grote variatie aan winkels. Van dure juweliers tot een Action filiaal. 7 dagen per week zijn de winkels aan de Volendamse haven geopend. Volendam telt 126 winkels. We gaan in dit artikel dus niet elke winkel apart behandelen maar kijken per categorie wat het dorp te bieden heeft.