X

Nieuws

De natuur van Volendam

Bent u een echte natuurliefhebber en/of houdt u van wandelen of fietsen door mooie landschappen? Dan is Volendam zeker the place to be! Volendam heeft een geweldige natuur die zeker de moeite waard is om bekeken te worden. Wij hebben leuke natuurbezienswaardigheden voor u op een rij gezet.

De hotspots van Volendam

Volendam, een vissersdorp aan het Markermeer met oude huisjes, gezellige horecagelegenheden en de beroemde ‘Dijk’. Volendam trekt jaarlijks veel toeristen die dit unieke vissersdorp en omgeving met eigen ogen willen meemaken. Bent u ook van plan om naar Volendam te gaan voor een weekendje of gewoon voor één dag? Dan zijn dit de hotspots die Volendam te bieden heeft.

Fietsen van Amsterdam naar Volendam

Van de hoofdstad kunt u gemakkelijk naar Volendam toe fietsen. Pak de fiets en trap de drukte uit richting de weilanden en het prachtige Volendam. Vanaf centraal station in Amsterdam fietst u richting Volendam. Binnen twintig minuten bent u al uit de drukte en ziet u weilanden en pittoreske dorpjes.

Wandelen in Volendam

Heeft u zin om in de vakantie of in het weekend een mooi stuk te wandelen? Waar kan dat nou beter dan in Volendam! Ons oude vissersdorp heeft genoeg bezienswaardigheden om van te genieten tijdens de wandeling. Ook de dorpen en steden die omstreeks liggen zijn hier van toepassing. Aan het einde van de tocht kunt heerlijk eten bij Le Pompadour. Het is uiteraard ook mogelijk om te overnachten bij Old Dutch zodat u meerdere dagen kunt gaan wandelen.  

Kunst en cultuur in Volendam

Proef de kunst en cultuur van Volendam bij verschillende bezienswaardigheden. Volendam heeft diverse leuke bezienswaardigheden waar u genoeg kunst en cultuur kunt opsnuiven. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.  

Vissen in Volendam

Dat Volendam bekend is door de visserij is natuurlijk geen geheim, maar dit gaat dan vooral om het beroepsvisserij op de IJsselmeerse paling. De sportvissers onder ons kunnen ook zeker in Volendam terecht, al moet u niet te dicht bij de boten vissen en houd er rekening mee dat u echt een toeristische attractie wordt.

De Volendammerdag

De Volendammerdag is het jaarlijkse terugkerend cultureel event dat plaats vindt bij ons in Volendam. Op deze dag staat heel Volendam in het teken van de culturele geschiedenis van dit beroemde vissersdorp.

Vaartocht Volendam

Wilt u Volendam ontdekken op een andere manier dan lopen? Dan is de rondvaarttocht misschien wel wat voor u. De vaartocht is te combineren met verschillende activiteiten zoals een rondleiding door Volendam.

De omgeving van Volendam

Volendam behoort zelf tot één van de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland vanwege haar geschiedenis, cultuur, palingsound en nog veel meer. Maar ook buiten het vissersdorp is er van alles te zien en te doen.

Tips voor uitjes in Volendam

Volendam barst van de leuke uitjes en activiteiten. Wij hebben een aantal van de leukste uitjes voor u op een rijtje gezet.

Winkels in Volendam

Volendam beschikt over een prachtige winkelstraat. In het centrum en rondom De Dijk vindt u een grote variatie aan winkels. Van dure juweliers tot een Action filiaal. 7 dagen per week zijn de winkels aan de Volendamse haven geopend. Volendam telt 126 winkels. We gaan in dit artikel dus niet elke winkel apart behandelen maar kijken per categorie wat het dorp te bieden heeft.

Wist u dit over Volendam?

De visserij, Jan Smit, Nick en Simon, de 3J’s en de oud Hollandse klederdracht. Er zijn veel dingen die u misschien wel over Volendam weet. Toch zijn er een aantal weetjes over Volendam die u wellicht nog niet wist. Om deze reden zetten wij een aantal weetjes op een rij die u wellicht nog niet wist over Volendam. 

Hollandse klederdracht

Dat klederdracht zo goed als uitgestorven is in het straatbeeld is logisch maar wel enorm zonde. Daarom zijn er een aantal dorpen waar de bewoners op speciale dagen de klederdracht uit de kast trekken. In Volendam doen we dat tijdens het Volendammer weekend.

Traditioneel Hollands eten

De Nederlandse keuken is vooral geïnspireerd door het landbouw- en veeteeltverleden van Nederland. De keuze in gerechten is enorm met alle verschillende stamppotten, vissoorten en andere lekkernijen. In dit artikel behandelen we een aantal van onze favoriete Hollandse gerechten.

Fietstocht door Waterland

Wilt u het pittoreske Waterland ontdekken? Dat kan en wel op de fiets! U kunt starten in Volendam en dan vervolgens andere pittoreske dorpjes die Waterland rijk is bezoeken zoals Monnickendam, Broek in Waterland en Marken.

Toerist in eigen land

Als u aan een nachtje weg in eigen land denkt zult u al snel bij steden als Amsterdam, Utrecht of Rotterdam uitkomen. Maar wat dacht u van Volendam?

Cheese Factory Volendam

Ontdek de historie van de Hollandse kaas bij de Cheese Factory Volendam. Kom erachter hoe boeren vroeger de kaas maakten.

Schaatsen in en om Volendam

Iedere winter is het weer opnieuw spannend of we op natuurijs kunnen schaatsen of niet. Nederland heeft tenslotte een zeeklimaat en we weten allemaal dat het hier van de een op andere dag kan vriezen. Maar wat als er geen ijs in het winterseizoen in Volendam is en u toch ontzettend graag wilt schaatsen? Waar kunt u dan terecht?