Nieuws

van in en rond Volendam

Geniet van het winterse weer – Schaatsen in Volendam en Monnickendam

Het is u vast niet onopgemerkt gebleven: het is koud, er ligt sneeuw en de prachtige wateren die Nederland rijk is, veranderen in ijs. Dat betekent dat er ook geschaatst kan worden! In de regio van Volendam zijn er diverse meren, vele slootjes en gezellige dorpjes. De perfecte plek om een mooie schaatstocht te maken!

Wandelroutes in de omgeving van Volendam

Wandelen is één van de meest favorieten activiteiten in de lockdown en tijdens het coronavirus. Naar buiten gaan en bewegen is goed voor de gezondheid, dus trekken we massaal de wandelschoenen aan en gaan we wandelen. Ook in de omgeving van Volendam zijn er genoeg mooie wandelroutes te vinden. Wij lichten er een paar uit.

Winteractiviteiten in Volendam

Bent u het vele thuiszitten zat en wilt u er even tussenuit? Kom dan een nachtje ontspannen in Hotel Old Dutch te Volendam. Ook tijdens de corona lockdown bieden wij u gegarandeerd een ontspannen en vermakelijk verblijf. In verband met de sluiting van restaurants, musea en winkels lijken de mogelijkheden misschien beperkt, maar in Volendam valt altijd genoeg te beleven.

Diner afhalen in Volendam

In deze tijd mogen en kunnen we helaas niet uiteten. Gelukkig biedt restaurant Le Pompadour in Volendam daar de oplossing voor: Dinner By Le Pompadour @ Home. Haal heerlijke gerechten af en creëer bij u thuis een heerlijk diner. Iedere week stellen wij een menu samen dat u thuis kunt afmaken. Zo kunt u toch nog een beetje uiteten, maar dan thuis.

Le Pompadour bij u thuis

Helaas is het vanwege de maatregelen niet mogelijk om lekker uit eten te gaan bij restaurant Le Pompadour in Volendam. Dit kan alleen als u hotelgast bent bij ons hotel Old Dutch. Op veler verzoek hebben wij bij Le Pompadour een take-away geregeld. Zo kunt u ook thuis van de heerlijke gerechten van Le Pompadour genieten.

Veilig en comfortabel overnachten in Volendam

Gun uzelf een heerlijk nachtje weg en kom overnachten bij hotel Old Dutch in Volendam. U bent van harte welkom als hotelgast. Het is mogelijk om te overnachten, ontbijten en dineren in ons hotel als hotelgast. Bij hotel Old Dutch zorgen wij voor een comfortabel verblijf. Uiteraard hebben wij de nodige maatregelen getroffen zodat u op een prettige en veilige manier bij ons kunt overnachten.

Ontdek authentiek Nederland

Nu we niet de hele wereld over kunnen om verre tropische bestemmingen te verkennen, kiezen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Ook in Nederland valt veel te beleven en ontdekken. Dit is het moment om de mooiste verborgen pareltjes van eigen bodem te bezoeken. Ons land heeft een rijke geschiedenis en dat is in veel steden en dorpen nog te zien en te voelen. Ontdek zelf authentiek Nederland met de volgende tips.

Bezienswaardigheden in Monnickendam

Iets onder Volendam ligt de gezellige en historische stad Monnickendam. Ook dit is een vissersplaats, waarbij de visindustrie al in de Middeleeuwen begon. Het gezellige, knusse Monnickendam heeft prachtige historische panden, grachten en een mooi haven. Brengt u een bezoek aan Monnickendam, dan kunt u deze bezienswaardigheden niet overslaan.

Kaasboerderijen nabij Volendam

Bent u een echte kaasliefhebber? Veel mensen zijn dol op kaas en kunnen hier vaak niet vanaf blijven. Er zijn vele verschillende soorten kazen in allerlei smaken en maten, wat de keuze reuze maakt! Maar weinigen weten hoe het proces van kaas maken in zijn werking gaat. Dit is een heel proces wat tijdens een bezoek aan een kaasboerderij haarfijn wordt uitgelegd. 

De leukste binnen activiteiten in Volendam

Komt u binnenkort naar Volendam en bent u benieuwd welke activiteiten er binnen ondernomen kunnen worden? Er zijn talloze leuke uitjes te vinden die u kunt doen op mooie dagen, maar ook met slecht weer. Hieronder een aantal tips om leuke dagen in Volendam overdekt te beleven.

Bezoek het schip de Halve Maen in Volendam

Dit nieuwsbericht is afkomstig uit 2020. De Halve Maen is anno 2023 te bewonderen in Enkhuizen.

De Halve Maen is na twee maanden afwezigheid teruggekeerd in de haven van Volendam. Dit museumschip maakt weer onderdeel uit van het Volendamse havengezicht. De Halve Maen is een belangrijk ontdekkingschip. Dit unieke schip is weer open voor bezichtigingen.

Dagje uit boven Amsterdam

Even echt ontspannen en weg uit de stad? Ruil de drukte van Amsterdam in voor de rust en ruimte van Laag Holland. Pak de fiets, ga uitwaaien op één van de prachtige stranden, geniet van een lekker visje op de markt of bezoek een stukje cultureel erfgoed en ontdek de regio boven Amsterdam!