Nieuws

van in en rond Volendam

Fietstip: Waterland

De afgelopen dagen hebben we er al een beetje van mogen proeven: het voorjaar. We wachten met smart op het zonnetje. Met het mooie weer gaan we er graag op uit. We pakken vaker de fiets en maken een heerlijk rondje. Wij hebben voor u een leuke fietstocht door waterland. Stapt u ook op de fiets?

Recept uit Volendam: Dikke koek

Dit typische Volendamse recept bestaat al jarenlang, maar blijft desondanks nog altijd in de smaak vallen. De dikke koek wordt vaak gegeten tijdens een broodmaaltijd of als tussendoortje. Wij leggen u uit hoe het recept in elkaar steekt. Lees snel verder!

Vis eten in Volendam

Het eten van vis is onlosmakelijk verbonden met Volendam. Een bezoek aan Volendam is niet compleet als u geen visje heeft gegeten.

Daten in Volendam met Valentijnsdag

Het is bijna weer 14 februari: de dag van de liefde. Valentijnsdag is de ultieme dag om de liefde aan uw vlam te uiten. Een bosje bloemen, een doos bonbons of een romantische kaart? Welnee, dit jaar draaien we het roer helemaal om. Benieuwd naar onze date-ideeën? Lees snel verder!

Zakelijke diensten van Old Dutch

Een zakelijke meeting of uitje op maat is misschien lastig te regelen. Bij Old Dutch besparen wij u veel moeite. U kunt bij ons terecht op vele gebieden. Hotel Old Dutch is met de ideale ligging nabij Amsterdam een geliefd hotel in Volendam. Ons restaurant is geliefd vanwege de uitgebreide menukaart en kwalitatief hoogwaardige gerechten.

Bijzondere gerechten voor het kerstdiner

Wat zijn uw tradities voor de kerstmaaltijden? Gourmetten of een lekker 3-gangenmenu? Soep vooraf, biefstuk als hoofdgerecht en een tiramisu na? Tuurlijk, dit is erg lekker. Maar wilt u dit jaar extra uitpakken en de feestdagen vieren met een overheerlijke en speciale maaltijd? Wij zetten voor u wat gerechten op een rijtje!

De lekkerste wildgerechten voor het kerstdiner

Met kerst kunt u echt uitpakken. Wildgerechten zijn daar uiteraard heel geschikt voor. Wij beschrijven wat heerlijke ideeën voor gerechten met wild. Geen zin om zelf te koken met kerst en loopt het water u al in de mond bij het zien van onze menukaart? Wij hebben verschillende wisselende specialiteiten op de kaart staan. Deze specialiteiten bevatten vooral vers wild. Bent u een echte wildliefhebber? Lees dan vooral verder.

Kerst viert u bij Old Dutch

Ook dit jaar bent u tijdens de feestdagen van harte welkom bij Old Dutch. Of het nu met het gezin, familie, vrienden of kennissen is, wij hebben een plaatsje voor u. Ook dit jaar kunt u met z’n allen genieten van onze uitgebreide diner en wijnarrangementen. 

Wat is typisch Nederlands?

Als er aan Nederland gedacht wordt komen vaak de gedachten van tulpen, molens, klompen en kaas naar boven. Maar is dit wel echt Nederlands? Waar komen de typische Nederlandse dingen vandaan en wat komt er ook echt uit Nederland? Wij hebben het voor u opgezocht.

De kaasmarkt in Edam

De kaasmarkt is een echte trekpleister in Edam. De kaasmarkt begon al in een ver verleden met commerciële doeleinden, de boeren kwamen hier namelijk hun kaas verhandelden helaas werd deze in 1922 stopgezet. Na 67 jaar kwam er nieuw leven in de kaasmarkt, door meer dan 90 vrijwilligers en de financiële ondersteuning van Beemsterkaas is de kaasmarkt een nieuw leven in geblazen.

Zeilen op het IJsselmeer

Vanuit Volendam zeilt u zo het Markermeer en vervolgens het IJsselmeer op. U kunt meezeilen met verschillende maatschappijen, maar wellicht heeft u zelf wel een zeilschip om heerlijke tochten mee te maken. Het is heerlijk om over het water te zeilen en bij leuke dorpen en plaatsen te stoppen. Wij geven een aantal tips voor het zeilen op het IJsselmeer.

Uitjes in de omgeving van Volendam

Gaat u binnenkort naar Volendam of een plek in de buurt van Volendam en heeft u geen idee wat u daar kunt doen? Wij hebben voor u wat leuke uitjes en tips op een rijtje gezet. Zodat u wat leuke inspiratie op kunt doen en u kunt genieten van een heerlijke dag of meerdere dagen weg!