Nieuws

van in en rond Volendam

Traditioneel Hollands eten

De Nederlandse keuken is vooral geïnspireerd door het landbouw- en veeteeltverleden van Nederland. De keuze in gerechten is enorm met alle verschillende stamppotten, vissoorten en andere lekkernijen. In dit artikel behandelen we een aantal van onze favoriete Hollandse gerechten.

Hollandse klederdracht

Dat klederdracht zo goed als uitgestorven is in het straatbeeld is logisch maar wel enorm zonde. Daarom zijn er een aantal dorpen waar de bewoners op speciale dagen de klederdracht uit de kast trekken. In Volendam doen we dat tijdens het Volendammer weekend.

Fietstocht door Waterland

Wilt u het pittoreske Waterland ontdekken? Dat kan en wel op de fiets! U kunt starten in Volendam en dan vervolgens andere pittoreske dorpjes die Waterland rijk is bezoeken zoals Monnickendam, Broek in Waterland en Marken.

Toerist in eigen land

Als u aan een nachtje weg in eigen land denkt zult u al snel bij steden als Amsterdam, Utrecht of Rotterdam uitkomen. Maar wat dacht u van Volendam?

Cheese Factory Volendam

Ontdek de historie van de Hollandse kaas bij de Cheese Factory Volendam. Kom erachter hoe boeren vroeger de kaas maakten.

Schaatsen in en om Volendam

Iedere winter is het weer opnieuw spannend of we op natuurijs kunnen schaatsen of niet. Nederland heeft tenslotte een zeeklimaat en we weten allemaal dat het hier van de een op andere dag kan vriezen. Maar wat als er geen ijs in het winterseizoen in Volendam is en u toch ontzettend graag wilt schaatsen? Waar kunt u dan terecht?

De meest pittoreske straatjes van Volendam

De meest pittoreske staatjes van Volendam: Het Doolhof en Oude Kom Wie Volendam echt wil leren kennen mag de buurten: ‘Het Doolhof’ en ‘Oude Kom’ zeker niet overslaan

De Zaanse schans

Wanneer u in Volendam bent, is het ook leuk om de bezienswaardigheden in de buurt van Volendam te bekijken, zoals de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een buurt dat aan de Zaan ligt, tegenover Zaandijk en naast Julianabrug. De Zaanse Schans is een van de mooiste dorpjes in Nederland en bewaart een stukje historisch erfgoed. Dit authentieke dorpje is heerlijk om doorheen te lopen en er is genoeg te zien!

Muziek uit Volendam

Eén van de meest succesvolle Volendamse exportproducten is de palingsound. Sinds eind jaren ‘60 zijn uit het vissersdorp meerdere popgroepen en popartiesten opgestaan.

Het paard van Marken

Eén van de meest gefotografeerde vuurtorens van Nederland is het Paard van Marken. De vuurtoren ligt in een prachtige omgeving op het meest oostelijkste punt van Marken. Het Paard van Marken ligt op een zeestrandje aan de rand van het Markermeer. Naast het eindeloze zicht heeft dit plekje meer te bieden. Het Paard van Marken heeft een rijke geschiedenis.

Herfst recepten: koken met pompoen

De herfst is weer begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor pompoen! Herfst is namelijk hèt seizoen van de pompoen en naast het feit dat deze groente heel gezond is, is het ook nog heel lekker en erg veelzijdig. In dit artikel leggen wij uit hoe u 3 verschillende gerechten kunt maken van de pompoen.

Een weekendje weg in Volendam

Rondlopen in het meest pittoreske dorp van Nederland, genieten van de mooie Hollandse natuur of lekker uiteten? Dan is een weekendje Volendam misschien wel iets voor u.