Nieuws

van in en rond Volendam

Paling roken

Volendam staat verbonden met paling op een onlosmakelijke manier. Zo kunt u in Volendam bijna overal paling kopen. Ook kunt u de paling op ons eigen menu vinden, maar hoe wordt paling eigenlijk gerookt? Dat leest u in dit artikel van begin tot einde.

Herfstwandeling in Volendam

Het is herfst en dat is de perfecte periode om een heerlijke wandeling te maken. Iedereen seizoen heeft zo z’n charmes en in de herfst ziet alles er vaak net wat mooier uit. Ook Volendam is prachtig in de herfst en zeer geschikt om een herfstwandeling doorheen te maken.

Wandelen vanuit de Volendamse haven

Heeft u zin in een sportieve wandeling? De wandelroute vanuit de Volendamse haven is een heerlijke wandeling. U loopt kilometers lang over de dijk langs het Markermeer, door Edam en door de polder.

Zuiderzee fietsroute

Voor de echte sportievelingen onder ons is één van de mooiste lange afstand fietsroutes 'het fameuze Rondje IJsselmeer'. Ook wel de 'Zuiderzee fietsroute' genoemd. Met deze route fiets je langs historische vissersdorpjes, prachtige natuurgebieden en oer-Hollandse polderlandschappen. 

Het Volendams Museum

Als u wilt genieten van levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, dan is een bezoek aan het Volendams museum een goede tip! Het museum biedt veel origineel filmmateriaal met kunst van vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Het museum is voor jong en oud geschikt. Jongeren zullen zich verwonderd voelen bij de aanblik van een sigarenbandjeshuisje. Ouderen kunnen herinneringen ophalen bij de aanblik van de klederdrachtvitrines.

Schiereiland Marken

Vanaf Volendam kunt u met de boot naar Marken varen. Er zijn diverse activiteiten, bezienswaardigheden en dingen om te doen waarmee u Marken ontdekt.

Fort bij Edam

Het Fort bij Edam is het noordelijkste fort van De Stelling van Amsterdam. 42 forten vormen samen een 135 km lange linie rond Amsterdam, gebouwd tussen 1880 en 1913.

Zomerse cocktail recept

Denkt u bij vakantie ook al snel aan een zomerse cocktail? Dan leest u hier het recept voor één van de bekendste zomerse drankjes: de Piña Colada. Deze tropische cocktail is het nationale drankje van Puerto Rico. Piña betekend in het Spaans ananas en Colada gezeefd.

Heerlijke zomerse pastasalade met feta

Nu de zomerse tempraturen weer aardig oplopen hebben we minder zin in een winterse stamppot, maar zijn we in voor frisse salades, barbecue en ijsjes. Laat deze heerlijke pastasalade nou perfect zijn als bijgerecht bij de barbecue of om mee te nemen in de picknickmand naar het strand!

Culinair Volendam: Vis!

Wie aan Volendam denkt, denkt al snel aan vis. En dat is helemaal goed gedacht: de culinaire visliefhebber komt in Volendam helemaal aan haar trekken!

Paaseieren op een natuurlijke manier verven

Het is bijna Pasen en veel mensen maken vast een boodschappenlijstje voor de paasbrunch. Daar horen uiteraard paaseieren bij, het liefst eieren die versierd zijn. Dit kan met verf, maar ook op een natuurlijke manier.

Bedrijfsuitjes in Volendam

Voor de leukste bedrijfsuitjes bent u in Volendam aan het juiste adres. Het gezelligste dorp van Nederland heeft voor uw bedrijf genoeg uitjes in petto die uw team naar het volgende level brengen.