X

Nieuws

Veilig en comfortabel overnachten in Volendam

Gun uzelf een heerlijk nachtje weg en kom overnachten bij hotel Old Dutch in Volendam. U bent van harte welkom als hotelgast. Het is mogelijk om te overnachten, ontbijten en dineren in ons hotel als hotelgast. Bij hotel Old Dutch zorgen wij voor een comfortabel verblijf. Uiteraard hebben wij de nodige maatregelen getroffen zodat u op een prettige en veilige manier bij ons kunt overnachten.

Le Pompadour bij u thuis

Helaas is het vanwege de maatregelen niet mogelijk om lekker uit eten te gaan bij restaurant Le Pompadour in Volendam. Dit kan alleen als u hotelgast bent bij ons hotel Old Dutch. Op veler verzoek hebben wij bij Le Pompadour een take-away geregeld. Zo kunt u ook thuis van de heerlijke gerechten van Le Pompadour genieten.

Ontdek authentiek Nederland

Nu we niet de hele wereld over kunnen om verre tropische bestemmingen te verkennen, kiezen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Ook in Nederland valt veel te beleven en ontdekken. Dit is het moment om de mooiste verborgen pareltjes van eigen bodem te bezoeken. Ons land heeft een rijke geschiedenis en dat is in veel steden en dorpen nog te zien en te voelen. Ontdek zelf authentiek Nederland met de volgende tips.

Bezienswaardigheden in Monnickendam

Iets onder Volendam ligt de gezellige en historische stad Monnickendam. Ook dit is een vissersplaats, waarbij de visindustrie al in de Middeleeuwen begon. Het gezellige, knusse Monnickendam heeft prachtige historische panden, grachten en een mooi haven. Brengt u een bezoek aan Monnickendam, dan kunt u deze bezienswaardigheden niet overslaan.

Kaasboerderijen nabij Volendam

Bent u een echte kaasliefhebber? Veel mensen zijn dol op kaas en kunnen hier vaak niet vanaf blijven. Er zijn vele verschillende soorten kazen in allerlei smaken en maten, wat de keuze reuze maakt! Maar weinigen weten hoe het proces van kaas maken in zijn werking gaat. Dit is een heel proces wat tijdens een bezoek aan een kaasboerderij haarfijn wordt uitgelegd. 

De leukste binnen activiteiten in Volendam

Komt u binnenkort naar Volendam en bent u benieuwd welke activiteiten er binnen ondernomen kunnen worden? Er zijn talloze leuke uitjes te vinden die u kunt doen op mooie dagen, maar ook met slecht weer. Hieronder een aantal tips om leuke dagen in Volendam overdekt te beleven.

Bezoek het schip de Halve Maen in Volendam

De Halve Maen is na twee maanden afwezigheid teruggekeerd in de haven van Volendam. Dit museumschip maakt weer onderdeel uit van het Volendamse havengezicht. De Halve Maen is een belangrijk ontdekkingschip. Dit unieke schip is weer open voor bezichtigingen.

Dagje uit boven Amsterdam

Even echt ontspannen en weg uit de stad? Ruil de drukte van Amsterdam in voor de rust en ruimte van Laag Holland. Pak de fiets, ga uitwaaien op één van de prachtige stranden, geniet van een lekker visje op de markt of bezoek een stukje cultureel erfgoed en ontdek de regio boven Amsterdam!

Ontdek Nederland boven Amsterdam

Veel toeristen kiezen ervoor om Amsterdam te bezoeken en de rest van Nederland te laten voor wat het is. Dat is super zonde, want Nederland heeft nog zoveel moois om te bezoeken! Verruil de drukte van Amsterdam voor al het moois boven onze hoofdstad. Wat dacht u van Oostzaan, de Beemster of het prachtige Volendam? Ontdek Nederland boven Amsterdam met onderstaande tips!

Fietsvakantie in Noord-Holland

Noord-Holland heeft prachtige gebieden waar u doorheen kunt fietsen en leent zich dus uitstekend voor een fietsvakantie in Noord-Holland. Fiets door dit prachtige gebied langs uitgestrekte weilanden, slootjes, koeien, dijken, molens, boerderijen en diverse leuke dorpen en stadjes.

Rondleiding door Bierbrouwerij Volendam

Bierbrouwerij Volendam is na een grote verhuizing weer open! U kunt dit weekend op zaterdag 4 en zondag 5 juli een rondleiding door de brouwerij krijgen. Bent u benieuwd hoe en waar #uisbier wordt gebrouwen? Op beide dagen wordt er om 13.00 en 15.00 uur een rondleiding gegeven.

Vier dit jaar vakantie in eigen land

Door het coronavirus zien we onze vakanties allemaal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vluchten worden gecancelled, hotels in het buitenland zijn dicht en toeristische bezienswaardigheden kunnen niet bezocht worden. Ook wordt er geadviseerd om dit jaar niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Gelukkig heeft ons eigen landje genoeg parels en verborgen schatten om te bezoeken, zoals Volendam!

6 leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Volendam

Het prachtige dorp Volendam staat bekend als vissersdorp. Het sfeervolle dorp staat bomvol met karakteristieke huisjes en mooie gebouwen. Komt u naar Volendam dan raden we u aan om het te voet te verkennen. Naast een wandeling door Volendam zijn er nog veel meer leuke activiteiten die u in Volendam kunt ondernemen. 

Edam: een stad met een rijke historie

Gaat u dit jaar op vakantie in Nederland? Dan kunt u een bezoek aan Volendam en Edam niet overslaan. Vanuit Volendam bent u zo in Edam. Deze stad staat bekend om haar kaas, maar heeft nog veel meer te bieden. Dankzij de rijke historie valt er veel te zien en te beleven.

De kaasmarkt van Hoorn

Kom het spektakel met eigen ogen bekijken op de Roode Steen. De kaasmarkt vindt plaats in de zomermaanden (juni, juli en augustus) op dinsdag.  

Leuke activiteiten in Edam

Wanneer u overnacht in Volendam kan een bezoek aan het buurdorp Edam eigenlijk niet ontbreken. Volendam en Edam liggen tegen elkaar aan, waardoor u gemakkelijk en snel ook dit dorp kunt bezoeken. In het leuke centrum van Edam vindt u veel herinneringen aan het rijke verleden van Edam. Van prachtige grachtenpanden tot gezellige pleintjes. Wij zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Edam op een rijtje!

Waarom u Volendam moet bezoeken

Volendam is het meest beroemde dorp van Nederland. Het hele jaar door is er van alles te doen en kunt u dit prachtige vissersdorp bezoeken. Loop over de dijk langs de gezellige haven, vaar naar Marken of laat u fotograferen in traditionele klederdracht. Volendam is heel veelzijdig en moet u echt een keer hebben bezocht. Wij vertellen waarom!

Wat is de palingsound?

De palingsound hoort bij Volendam en horen we vaak voorbij komen. Maar wat is het nou precies? Is het typische Nederlandse muziek of behoort alleen een bepaalde selectie tot dit genre? Wij geven antwoorden!