Nieuws

van in en rond Volendam

Mooi golfresort vlakbij Volendam

Het mooie weer komt eraan en voor de golfliefhebber die een balletje wilt slaan, na genoten te hebben van het prachtige Volendam, is er vlakbij Volendam Golfresort De Purmer.

Kunst in Volendam

De haven van Volendam is een trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. Het pittoreske dorpje aan het Markermeer met haar kleurige huisjes, beroemde havengebied en natuurlijk echte Volendammer viswinkels straalt veel gezelligheid uit. Volendam kent een rijke cultuur en veel gastvrijheid.

Ontstaan van de haven van Volendam

De haven van Volendam is altijd een belangrijke plek geweest en gebleven. Het is een ontmoetingsplek voor velen, op de dijk komen veel mensen samen en er zijn veel gezellige restaurants gevestigd. 

Weekendje weg in Volendam

Voor een weekendje weg zit u in Volendam helemaal goed!

Leuke activiteiten in Edam

Wanneer u overnacht in Volendam kan een bezoek aan het buurdorp Edam eigenlijk niet ontbreken. Volendam en Edam liggen tegen elkaar aan, waardoor u gemakkelijk en snel ook dit dorp kunt bezoeken. In het leuke centrum van Edam vindt u veel herinneringen aan het rijke verleden van Edam. Van prachtige grachtenpanden tot gezellige pleintjes. Wij zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Edam op een rijtje!

Snert als winterlunch of als hoofdgerecht!

Het is weer koud buiten en het is eindelijk weer tijd voor lekkere stoofpotjes, hutspot en de snert mag op tafel worden gezet. Heerlijk als winterlunch met vloerbrood of gewoon als hoofdgerecht.

De oorsprong van de klomp

Als het gaat om klederdracht zijn klompen in Volendam erg populair. Wat is de oorsprong?

Het Doolhof Volendam

Met het Doolhof wordt het oudste deel van het centrum van Volendam aangeduid.