X

Nieuws

Van Amsterdam naar Volendam

Wanneer u in Amsterdam bent is een uitstapje naar Volendam zo gemaakt. Van het drukke stadse van Amsterdam naar het pittoreske van Volendam: u stapt een totaal andere wereld binnen.

Najaar in Volendam

Benieuwd wat er allemaal te beleven is in het najaar in Volendam? Lees dan vooral verder!

Alles over haring

Haring is iets typisch Hollands en in Volendam kunt u dan ook bij alle viskramen een heerlijke haring krijgen. Wij vertellen u in deze blog alles over haring!

Activiteiten voor een dagje Volendam

Een dagje naar Volendam is superleuk! Er is veel te doen en te beleven. 

Herfst in Volendam

Het wordt kouder, het is later licht, vroeger donker, de blaadjes vallen van de bomen: het is herfst! 

De leukste activiteiten in Volendam bij slecht weer

Heeft u zin om iets leuks te gaan ondernemen, maar laat het slechte weer het niet toe om een activiteit in de buitenlucht uit te zoeken? Lees dan in deze blog een aantal tips voor leuke overdekte uitjes in Volendam!

Waarom overnachten in Volendam?

Heerlijk een dagje naar Volendam, een lekker visje eten, winkelen of naar een leuk museum. In Volendam zijn allemaal leuk dingen te doen. Maar waarom moet u hier nou overnachten? Wij leggen het uit!

Picknicken met zomerse gerechtjes

Bent u een dagje in Volendam, dan moet er ook gegeten worden. Dit kunt u doen in een van de vele restaurantjes in Volendam. Als u hier al vaker gegeten hebt is het misschien wel eens tijd voor iets anders: een picknick met lekkere zomerse hapjes en drankjes.

3 populaire musea in Volendam

Gaat u een dagje of weekend naar Volendam? En bent u op zoek naar een leuke activiteit om meer over Volendam te weten te komen? Bezoek dan zeker een museum tijdens uw verblijf in Volendam. Er is keuze genoeg, wij zetten 3 populaire musea voor u onder elkaar!

Geschiedenisweetjes over Volendam

Volendam staat natuurlijk bekend om de prachtige haven, de klederdracht en de visserij. Maar hoe is dat nou eigenlijk ontstaan en hoeveel weet u eigenlijk over Volendam? Wij hebben een paar geschiedenisweetjes op een rijtje gezet opgeschreven!

8 leuke activiteiten in Volendam

In het beroemde Volendam is het hele jaar door van alles te doen! U kunt een kijkje nemen in de gezellige haven met prachtige schepen, een boottocht maken naar Marken of u laten fotograferen in klederdracht. Volendam is veelzijdig, maar wat is nou het leukst om te doen? Wij hebben de 8 leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Overnachting inclusief Haven arrangement

Geniet van een overnachting in het Old Dutch hotel te Volendam en sluit het weekend af met een boottocht naar het pittoreske Marken.

De geschiedenis van Volendam

Volendam wordt door de Volendammers uitgesproken als: ‘Vollendam’. Het nabijgelegen dorp Edam bestond lang voor het ontstaan van Volendam. Destijds fungeerde Volendam als havenmond voor Edam. Deze havenmond werd ‘De Meer’ genoemd. Dit gebied bestaat nog steeds en is lager gelegen dan de rest van het dorp; dit maakte De Meer erg geschikt als haven.

De jachthaven van Volendam

Marina Volendam is één van de modernste jachthavens in Nederland en is gelegen in het prachtige dorp Volendam. In 2007 is deze jachthaven geopend. De haven beschikt over 500 ligplaatsen voor zeil- en of motorboten van 6 tot 20 meter lang. De haven ligt centraal direct aan het markermeer.

Kinderuitjes in Volendam

Een leuke activiteit verzinnen voor kinderen kan soms lastig zijn. Vooral in een omgeving die voor u onbekend is. Om deze reden zetten wij een aantal kinderactiviteiten in Volendam op een rijtje. Deze kunnen toegepast worden als een schoolreisje, kinderpartijtjes of een gezellig dagje uit met de familie. 

Lente in Volendam

In Volendam valt er altijd genoeg te beleven. Vooral op een mooie lentedag zijn er genoeg uitjes te plannen. Toch niet zulk mooi weer? Geen probleem, want Volendam biedt diverse binnen activiteiten. U bent ook altijd welkom bij Le Pompadour, It’s Wine of Old Dutch!

Uitjes dicht bij Volendam

Brengt u binnenkort tijd door in Volendam en bent u nog op zoek naar een geschikt uitje? Hieronder zetten wij een aantal uitjes op een rijtje. Deze uitjes vinden plaats in het gebied genaamd de Zaanse Schans. Dit gebied ligt op een korte rijafstand van ons Hotel Old Dutch. Er is ruime keuze aan uitstapjes!

Bedrijfs- en personeelsuitjes in Volendam

Bedrijfsuitjes zijn een effectieve manier om onderlinge communicatie en samenwerking binnen een bedrijf, afdeling of een team te verbeteren. Bent u op zoek naar een personeelsuitje of een team building activiteit in Noord-Holland? Kom dan naar Volendam! Wij hebben een divers aanbod van ruim 200 teamuitjes en activiteiten voor u geselecteerd. Bent u op zoek naar iets unieks dat precies aan de wensen van uw bedrijf voldoet, dan zijn er ook bedrijfsuitjes in Volendam op maat! Op zoek naar een leuke team activiteit? Lees dan snel verder!