X

Nieuws

3 populaire musea in Volendam

Gaat u een dagje of weekend naar Volendam? En bent u op zoek naar een leuke activiteit om meer over Volendam te weten te komen? Bezoek dan zeker een museum tijdens uw verblijf in Volendam. Er is keuze genoeg, wij zetten 3 populaire musea voor u onder elkaar!

Geschiedenisweetjes over Volendam

Volendam staat natuurlijk bekend om de prachtige haven, de klederdracht en de visserij. Maar hoe is dat nou eigenlijk ontstaan en hoeveel weet u eigenlijk over Volendam? Wij hebben een paar geschiedenisweetjes op een rijtje gezet opgeschreven!

8 leuke activiteiten in Volendam

In het beroemde Volendam is het hele jaar door van alles te doen! U kunt een kijkje nemen in de gezellige haven met prachtige schepen, een boottocht maken naar Marken of u laten fotograferen in klederdracht. Volendam is veelzijdig, maar wat is nou het leukst om te doen? Wij hebben de 8 leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Overnachting inclusief Haven arrangement

Geniet van een overnachting in het Old Dutch hotel te Volendam en sluit het weekend af met een boottocht naar het pittoreske Marken.

De geschiedenis van Volendam

Volendam wordt door de Volendammers uitgesproken als: ‘Vollendam’. Het nabijgelegen dorp Edam bestond lang voor het ontstaan van Volendam. Destijds fungeerde Volendam als havenmond voor Edam. Deze havenmond werd ‘De Meer’ genoemd. Dit gebied bestaat nog steeds en is lager gelegen dan de rest van het dorp; dit maakte De Meer erg geschikt als haven.

De jachthaven van Volendam

Marina Volendam is één van de modernste jachthavens in Nederland en is gelegen in het prachtige dorp Volendam. In 2007 is deze jachthaven geopend. De haven beschikt over 500 ligplaatsen voor zeil- en of motorboten van 6 tot 20 meter lang. De haven ligt centraal direct aan het markermeer.

Kinderuitjes in Volendam

Een leuke activiteit verzinnen voor kinderen kan soms lastig zijn. Vooral in een omgeving die voor u onbekend is. Om deze reden zetten wij een aantal kinderactiviteiten in Volendam op een rijtje. Deze kunnen toegepast worden als een schoolreisje, kinderpartijtjes of een gezellig dagje uit met de familie. 

Lente in Volendam

In Volendam valt er altijd genoeg te beleven. Vooral op een mooie lentedag zijn er genoeg uitjes te plannen. Toch niet zulk mooi weer? Geen probleem, want Volendam biedt diverse binnen activiteiten. U bent ook altijd welkom bij Le Pompadour, It’s Wine of Old Dutch!

Uitjes dicht bij Volendam

Brengt u binnenkort tijd door in Volendam en bent u nog op zoek naar een geschikt uitje? Hieronder zetten wij een aantal uitjes op een rijtje. Deze uitjes vinden plaats in het gebied genaamd de Zaanse Schans. Dit gebied ligt op een korte rijafstand van ons Hotel Old Dutch. Er is ruime keuze aan uitstapjes!

Bedrijfs- en personeelsuitjes in Volendam

Bedrijfsuitjes zijn een effectieve manier om onderlinge communicatie en samenwerking binnen een bedrijf, afdeling of een team te verbeteren. Bent u op zoek naar een personeelsuitje of een team building activiteit in Noord-Holland? Kom dan naar Volendam! Wij hebben een divers aanbod van ruim 200 teamuitjes en activiteiten voor u geselecteerd. Bent u op zoek naar iets unieks dat precies aan de wensen van uw bedrijf voldoet, dan zijn er ook bedrijfsuitjes in Volendam op maat! Op zoek naar een leuke team activiteit? Lees dan snel verder!

Dorpen en steden aan het Markermeer

Het Markermeer is één van de vele mooie vaargebieden in Nederland. Vroeger, voor 1975, werd het Markermeer nog gezien als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Toen de Houtribdijk werd aangelegd, de verbinding tussen Enkhuizen en Lelystad, werd een deel van het IJsselmeer afgesloten: het Markermeer. U kunt er heerlijk varen of zeilen en meerdere leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Bent u benieuwd over welke Nederlandse dorpen en steden het gaat? Lees dan snel verder.

Fietstip: Waterland

De afgelopen dagen hebben we er al een beetje van mogen proeven: het voorjaar. We wachten met smart op het zonnetje. Met het mooie weer gaan we er graag op uit. We pakken vaker de fiets en maken een heerlijk rondje. Wij hebben voor u een leuke fietstocht door waterland. Stapt u ook op de fiets?

Recept uit Volendam: Dikke koek

Dit typische Volendamse recept bestaat al jarenlang, maar blijft desondanks nog altijd in de smaak vallen. De dikke koek wordt vaak gegeten tijdens een broodmaaltijd of als tussendoortje. Wij leggen u uit hoe het recept in elkaar steekt. Lees snel verder!

Daten in Volendam met Valentijnsdag

Het is bijna weer 14 februari: de dag van de liefde. Valentijnsdag is de ultieme dag om de liefde aan uw vlam te uiten. Een bosje bloemen, een doos bonbons of een romantische kaart? Welnee, dit jaar draaien we het roer helemaal om. Benieuwd naar onze date-ideeën? Lees snel verder!

Zakelijke diensten van Old Dutch

Een zakelijke meeting of uitje op maat is misschien lastig te regelen. Bij Old Dutch besparen wij u veel moeite. U kunt bij ons terecht op vele gebieden. Hotel Old Dutch is met de ideale ligging nabij Amsterdam een geliefd hotel in Volendam. Ons restaurant is geliefd vanwege de uitgebreide menukaart en kwalitatief hoogwaardige gerechten.

Bijzondere gerechten voor het kerstdiner

Wat zijn uw tradities voor de kerstmaaltijden? Gourmetten of een lekker 3-gangenmenu? Soep vooraf, biefstuk als hoofdgerecht en een tiramisu na? Tuurlijk, dit is erg lekker. Maar wilt u dit jaar extra uitpakken en de feestdagen vieren met een overheerlijke en speciale maaltijd? Wij zetten voor u wat gerechten op een rijtje!

De lekkerste wildgerechten voor het kerstdiner

Met kerst kunt u echt uitpakken. Wildgerechten zijn daar uiteraard heel geschikt voor. Wij beschrijven wat heerlijke ideeën voor gerechten met wild. Geen zin om zelf te koken met kerst en loopt het water u al in de mond bij het zien van onze menukaart? Wij hebben verschillende wisselende specialiteiten op de kaart staan. Deze specialiteiten bevatten vooral vers wild. Bent u een echte wildliefhebber? Lees dan vooral verder.

Kerst viert u bij Old Dutch

Ook dit jaar bent u tijdens de feestdagen van harte welkom bij Old Dutch. Of het nu met het gezin, familie, vrienden of kennissen is, wij hebben een plaatsje voor u. Ook dit jaar kunt u met z’n allen genieten van onze uitgebreide diner en wijnarrangementen.