Nieuws

van in en rond Volendam

De leukste binnen activiteiten in Volendam

Komt u binnenkort naar Volendam en bent u benieuwd welke activiteiten er binnen ondernomen kunnen worden? Er zijn talloze leuke uitjes te vinden die u kunt doen op mooie dagen, maar ook met slecht weer. Hieronder een aantal tips om leuke dagen in Volendam overdekt te beleven.

Bezoek het schip de Halve Maen in Volendam

Dit nieuwsbericht is afkomstig uit 2020. De Halve Maen is anno 2023 te bewonderen in Enkhuizen.

De Halve Maen is na twee maanden afwezigheid teruggekeerd in de haven van Volendam. Dit museumschip maakt weer onderdeel uit van het Volendamse havengezicht. De Halve Maen is een belangrijk ontdekkingschip. Dit unieke schip is weer open voor bezichtigingen.

Dagje uit boven Amsterdam

Even echt ontspannen en weg uit de stad? Ruil de drukte van Amsterdam in voor de rust en ruimte van Laag Holland. Pak de fiets, ga uitwaaien op één van de prachtige stranden, geniet van een lekker visje op de markt of bezoek een stukje cultureel erfgoed en ontdek de regio boven Amsterdam!

Fietsvakantie in Noord-Holland

Noord-Holland heeft prachtige gebieden waar u doorheen kunt fietsen en leent zich dus uitstekend voor een fietsvakantie in Noord-Holland. Fiets door dit prachtige gebied langs uitgestrekte weilanden, slootjes, koeien, dijken, molens, boerderijen en diverse leuke dorpen en stadjes.

Ontdek Nederland boven Amsterdam

Veel toeristen kiezen ervoor om Amsterdam te bezoeken en de rest van Nederland te laten voor wat het is. Dat is super zonde, want Nederland heeft nog zoveel moois om te bezoeken! Verruil de drukte van Amsterdam voor al het moois boven onze hoofdstad. Wat dacht u van Oostzaan, de Beemster of het prachtige Volendam? Ontdek Nederland boven Amsterdam met onderstaande tips!

Rondleiding door Bierbrouwerij Volendam

Bierbrouwerij Volendam is na een grote verhuizing weer open! U kunt dit weekend op zaterdag 4 en zondag 5 juli een rondleiding door de brouwerij krijgen. Bent u benieuwd hoe en waar #uisbier wordt gebrouwen? Op beide dagen wordt er om 13.00 en 15.00 uur een rondleiding gegeven.

Vier dit jaar vakantie in eigen land

Door het coronavirus zien we onze vakanties allemaal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vluchten worden gecancelled, hotels in het buitenland zijn dicht en toeristische bezienswaardigheden kunnen niet bezocht worden. Ook wordt er geadviseerd om dit jaar niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Gelukkig heeft ons eigen landje genoeg parels en verborgen schatten om te bezoeken, zoals Volendam!

6 leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Volendam

Het prachtige dorp Volendam staat bekend als vissersdorp. Het sfeervolle dorp staat bomvol met karakteristieke huisjes en mooie gebouwen. Komt u naar Volendam dan raden we u aan om het te voet te verkennen. Naast een wandeling door Volendam zijn er nog veel meer leuke activiteiten die u in Volendam kunt ondernemen. 

Recept: Kabeljauw uit de oven

Gestoofde kabeljauwfilet met heerlijke tomaatjes.

Edam: een stad met een rijke historie

Gaat u dit jaar op vakantie in Nederland? Dan kunt u een bezoek aan Volendam en Edam niet overslaan. Vanuit Volendam bent u zo in Edam. Deze stad staat bekend om haar kaas, maar heeft nog veel meer te bieden. Dankzij de rijke historie valt er veel te zien en te beleven.

De kaasmarkt van Hoorn

Kom het spektakel met eigen ogen bekijken op de Roode Steen. De kaasmarkt vindt plaats in de zomermaanden (juni, juli en augustus) op dinsdag.  

Gerecht: zootje van paling

Volendam kan niet zonder haar palingvissers. Dit beroep werd en wordt door veel inwoners van Volendam uitgeoefend. Een oud Hollands gerecht dat de palingvissers aan boord van hun schepen klaarmaakten is zootje van paling. Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden in een kleine kajuit en wordt nog veel gegeten. Hoe maakt u een zootje van paling thuis?