X

Nieuws

Molens in de buurt van Volendam

Volendam is een prachtig dorp met veel typische Nederlandse kenmerken. Daarnaast is Volendam omgeven met mooie Nederlandse natuur en recreatie. Er zijn ook een aantal molens in de buurt van Volendam. Veel Nederlandser wordt het niet!

Vaar de geschiedenis in naar Marken

Vanaf Volendam vaart u terug in de tijd richting Marken. Dit pittoreske dorp laat het echte Holland van vroeger zien. Zo is er een ambachtelijke klompenmakerij en kunt u zien hoe deze worden gemaakt. Daarnaast staat het schiereiland vol met karakteristieke huisjes die u nergens anders vindt. Nog meer redenen nodig waarom u echt een keer naar Marken toe moet? Lees dan verder!

Dit wist u nog niet over Volendam

Dat Volendam een vissersdorp is, dat wist u waarschijnlijk al. En ook de palingsound en de zangers en zangeressen die daarbij horen is bij de meeste mensen wel bekend. Wij hebben een aantal weetjes over Volendam verzameld die u wellicht nog niet wist. Leest u mee?

Van Amsterdam naar Volendam

Wanneer u in Amsterdam bent is een uitstapje naar Volendam zo gemaakt. Van het drukke stadse van Amsterdam naar het pittoreske van Volendam: u stapt een totaal andere wereld binnen.

Najaar in Volendam

Benieuwd wat er allemaal te beleven is in het najaar in Volendam? Lees dan vooral verder!

Alles over haring

Haring is iets typisch Hollands en in Volendam kunt u dan ook bij alle viskramen een heerlijke haring krijgen. Wij vertellen u in deze blog alles over haring!

Activiteiten voor een dagje Volendam

Een dagje naar Volendam is superleuk! Er is veel te doen en te beleven. 

Herfst in Volendam

Het wordt kouder, het is later licht, vroeger donker, de blaadjes vallen van de bomen: het is herfst! 

De leukste activiteiten in Volendam bij slecht weer

Heeft u zin om iets leuks te gaan ondernemen, maar laat het slechte weer het niet toe om een activiteit in de buitenlucht uit te zoeken? Lees dan in deze blog een aantal tips voor leuke overdekte uitjes in Volendam!

Waarom overnachten in Volendam?

Heerlijk een dagje naar Volendam, een lekker visje eten, winkelen of naar een leuk museum. In Volendam zijn allemaal leuk dingen te doen. Maar waarom moet u hier nou overnachten? Wij leggen het uit!

Picknicken met zomerse gerechtjes

Bent u een dagje in Volendam, dan moet er ook gegeten worden. Dit kunt u doen in een van de vele restaurantjes in Volendam. Als u hier al vaker gegeten hebt is het misschien wel eens tijd voor iets anders: een picknick met lekkere zomerse hapjes en drankjes.

3 populaire musea in Volendam

Gaat u een dagje of weekend naar Volendam? En bent u op zoek naar een leuke activiteit om meer over Volendam te weten te komen? Bezoek dan zeker een museum tijdens uw verblijf in Volendam. Er is keuze genoeg, wij zetten 3 populaire musea voor u onder elkaar!

Geschiedenisweetjes over Volendam

Volendam staat natuurlijk bekend om de prachtige haven, de klederdracht en de visserij. Maar hoe is dat nou eigenlijk ontstaan en hoeveel weet u eigenlijk over Volendam? Wij hebben een paar geschiedenisweetjes op een rijtje gezet opgeschreven!

8 leuke activiteiten in Volendam

In het beroemde Volendam is het hele jaar door van alles te doen! U kunt een kijkje nemen in de gezellige haven met prachtige schepen, een boottocht maken naar Marken of u laten fotograferen in klederdracht. Volendam is veelzijdig, maar wat is nou het leukst om te doen? Wij hebben de 8 leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Overnachting inclusief Haven arrangement

Geniet van een overnachting in het Old Dutch hotel te Volendam en sluit het weekend af met een boottocht naar het pittoreske Marken.

De geschiedenis van Volendam

Volendam wordt door de Volendammers uitgesproken als: ‘Vollendam’. Het nabijgelegen dorp Edam bestond lang voor het ontstaan van Volendam. Destijds fungeerde Volendam als havenmond voor Edam. Deze havenmond werd ‘De Meer’ genoemd. Dit gebied bestaat nog steeds en is lager gelegen dan de rest van het dorp; dit maakte De Meer erg geschikt als haven.

De jachthaven van Volendam

Marina Volendam is één van de modernste jachthavens in Nederland en is gelegen in het prachtige dorp Volendam. In 2007 is deze jachthaven geopend. De haven beschikt over 500 ligplaatsen voor zeil- en of motorboten van 6 tot 20 meter lang. De haven ligt centraal direct aan het markermeer.

Kinderuitjes in Volendam

Een leuke activiteit verzinnen voor kinderen kan soms lastig zijn. Vooral in een omgeving die voor u onbekend is. Om deze reden zetten wij een aantal kinderactiviteiten in Volendam op een rijtje. Deze kunnen toegepast worden als een schoolreisje, kinderpartijtjes of een gezellig dagje uit met de familie.