X

Nieuws

Omgeving Volendam; ontdek Broek in Waterland

Niet alleen Volendam is de moeite waard om te bezoeken, ook de omgeving van Volendam is prachtig. Bekende plekken rondom het dorp zijn Edam en Marken. Maar kent u het plaatsje Broek in Waterland ook al? Op slechts aan kwartier rijden van Volendam ligt dit gezellige dorpje. Vergeet een bezoek aan Broek in Waterland zeker niet als u een paar dagen in Volendam overnacht.

Wat is er te doen in Volendam?

Wilt u een dagje erop uit in eigen land? Kies dan voor Volendam. In dit gezellige dorp is genoeg te doen en kunt u zich gemakkelijk een dag of een aantal dagen vermaken. Kiest u voor een dagje uit vol activiteiten? Of loopt u het liefst op uw gemak door het dorp heen? Het is allemaal mogelijk. Van een dagje uit voor de hele familie tot een fijn weekend met z’n twee: in Volendam vermaakt u zich prima.

Geniet van het mooie weer tijdens het fietsen in en rondom Volendam

Wilt u in Volendam fietsen langs de mooiste plekken? Ontdek Volendam op wielen en geniet van de natuur en het prachtige polderlandschap op de fiets. Volendam en haar omgeving zijn prachtig om te verkennen. Geniet optimaal van het mooie weer tijdens een fietstocht in Volendam en omstreken!

De gezellige haven in Volendam

In de haven van Volendam is genoeg te beleven voor een dagje vermaak. De haven is zelf al een ware bezienswaardigheid en is één van de hoogtepunten van Volendam. Verwelkom de geur van gebakken- of gerookte vis en geniet van alles wat u in de haven van Volendam tegenkomt.

Een dagje weg: mooie vaarroutes in de omgeving Volendam

Het mooie weer is in aantocht en de dagen worden langer. Wat is er dan lekkerder dan jezelf omringen met water. Staat de omgeving Volendam op uw lijstje voor deze zomer? Ontdek Volendam te water en vaar langs de mooiste vaarroutes in de omgeving Volendam. In Laag-Holland kunt u alle kanten opvaren. Langs elke route komt u prachtige sloten, wateren en mooie natuurgebieden tegen. Wij geven u hieronder enkele vaarroutes om er heerlijk op uit te gaan.

De laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus

De landelijke maatregelen tegen het Coronavirus hebben natuurlijk ook consequenties voor de dienstverlening van Hotel Old Dutch in Volendam. Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, houden wij ons strikt aan de richtlijnen van de Overheid en het RIVM. De gezondheid van onze gasten en medewerkers is voor ons uiteraard prioriteit nummer één

Beleef het voorjaar in Volendam en omgeving

Het voorjaar is een van de mooiste tijden om de omgeving van Nederland te ontdekken. In Volendam en omgeving valt genoeg te beleven. Nu er binnen niet zoveel mag, biedt het voorjaarszonnetje voldoende mogelijkheden voor buiten. Wij zetten een aantal leuke activiteiten op een rijtje.

Wat is er te doen in het centrum van Volendam?

Veel mensen kennen Volendam als het dorp van de vis, de klederdracht en de dijk. Maar wist u dat er veel winkels in Volendam zijn en het heerlijk is om hier te shoppen? Van souvenirwinkels tot kledingzaken en van supermarkten tot drogisterijen. In Volendam en de dorpen in de omgeving vindt u een scala aan winkels waar genoeg te beleven valt. Loop door de unieke straatjes en geniet van de leuke winkels die u tegenkomt.

Leuke buitenactiviteiten om te doen in Nederland

Het zonnetje schijnt steeds vaker en de temperaturen worden aangenamer; de lente is in aantocht. Met het warme weer trekken veel Nederlanders eropuit. U hoeft helemaal niet ver weg te gaan om te genieten van leuke buitenactiviteiten. Er zijn namelijk een tal van activiteiten die u kunt ondernemen in het mooie Nederland. Wilt u er graag even tussenuit en genieten van het opkomende warme weer? Lees hieronder een aantal tips om te doen in Nederland waarbij u heerlijk weg bent in eigen land.

Wat maakt Volendam uniek?

De authentieke huizen, de prachtige haven, de vishandel en natuurlijk eigen klederdracht en het dialect. Het vissersdorp Volendam aan het Markermeer, nabij het IJsselmeer, is een uniek dorp met veel bijzondere kenmerken. Ontdek de bezienswaardigheden en verken het beroemde vissersdorp te voet of op de fiets.

De veelzijdige omgeving van Volendam

Ga lekker weg in eigen land en bezoek plaatsen waar u nog nooit bent geweest. Bent u al weleens in Volendam geweest? Een bezoek aan dit typisch Nederlandse dorp kan niet ontbreken aan uw bucketlist. Hotel Old Dutch ligt aan de dijk van Volendam en is daarmee de perfecte uitvalbasis voor uw vakantie in Volendam. Daarnaast kunt u vanuit Volendam gemakkelijk en snel andere plaatsen in Noord-Holland bezoeken. Dankzij de gunstige ligging van Volendam bent u binnen no-time in leuke steden als Edam, Alkmaar, Hoorn of Amsterdam.

Kent u dit gebied al? Alles over Laag Holland

Nederland kent zoveel mooie gebieden. Ook in de buurt van Volendam zijn diverse mooie gebieden die u kunt bezoeken. Laag Holland is één van die gebieden. Onder dit landschap vallen ook de Unesco Werelderfgoederen de Beemster en de Stelling van Amsterdam. Daarnaast vindt u droogmakerijen, veengebieden en vissersdorpen in Laag Holland. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Geniet van het winterse weer – Schaatsen in Volendam en Monnickendam

Het is u vast niet onopgemerkt gebleven: het is koud, er ligt sneeuw en de prachtige wateren die Nederland rijk is, veranderen in ijs. Dat betekent dat er ook geschaatst kan worden! In de regio van Volendam zijn er diverse meren, vele slootjes en gezellige dorpjes. De perfecte plek om een mooie schaatstocht te maken!

Wandelroutes in de omgeving van Volendam

Wandelen is één van de meest favorieten activiteiten in de lockdown en tijdens het coronavirus. Naar buiten gaan en bewegen is goed voor de gezondheid, dus trekken we massaal de wandelschoenen aan en gaan we wandelen. Ook in de omgeving van Volendam zijn er genoeg mooie wandelroutes te vinden. Wij lichten er een paar uit.

Winteractiviteiten in Volendam

Bent u het vele thuiszitten zat en wilt u er even tussenuit? Kom dan een nachtje ontspannen in Hotel Old Dutch te Volendam. Ook tijdens de corona lockdown bieden wij u gegarandeerd een ontspannen en vermakelijk verblijf. In verband met de sluiting van restaurants, musea en winkels lijken de mogelijkheden misschien beperkt, maar in Volendam valt altijd genoeg te beleven.

Overnachten in Hotel Old Dutch tijdens de corona lockdown

Bent u het vele thuis zijn zat en wilt u er even lekker op uit? Hotel Old Dutch heet u van harte welkom. Bij ons kunt u veilig en comfortabel overnachten, ook tijdens de corona lockdown. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en doen er alles aan om uw verblijf ondanks de maatregelen toch zo prettig mogelijk te maken. 

Diner afhalen in Volendam

In deze tijd mogen en kunnen we helaas niet uiteten. Gelukkig biedt restaurant Le Pompadour in Volendam daar de oplossing voor: Dinner By Le Pompadour @ Home. Haal heerlijke gerechten af en creëer bij u thuis een heerlijk diner. Iedere week stellen wij een menu samen dat u thuis kunt afmaken. Zo kunt u toch nog een beetje uiteten, maar dan thuis.

Veilig en comfortabel overnachten in Volendam

Gun uzelf een heerlijk nachtje weg en kom overnachten bij hotel Old Dutch in Volendam. U bent van harte welkom als hotelgast. Het is mogelijk om te overnachten, ontbijten en dineren in ons hotel als hotelgast. Bij hotel Old Dutch zorgen wij voor een comfortabel verblijf. Uiteraard hebben wij de nodige maatregelen getroffen zodat u op een prettige en veilige manier bij ons kunt overnachten.