Nieuws

van in en rond Volendam

Waarom u Volendam moet bezoeken

Volendam is het meest beroemde dorp van Nederland. Het hele jaar door is er van alles te doen en kunt u dit prachtige vissersdorp bezoeken. Loop over de dijk langs de gezellige haven, vaar naar Marken of laat u fotograferen in traditionele klederdracht. Volendam is heel veelzijdig en moet u echt een keer hebben bezocht. Wij vertellen waarom!

Wat is de palingsound?

De palingsound hoort bij Volendam en horen we vaak voorbij komen. Maar wat is het nou precies? Is het typische Nederlandse muziek of behoort alleen een bepaalde selectie tot dit genre? Wij geven antwoorden!

Molens in de buurt van Volendam

Volendam is een prachtig dorp met veel typische Nederlandse kenmerken. Daarnaast is Volendam omgeven met mooie Nederlandse natuur en recreatie. Er zijn ook een aantal molens in de buurt van Volendam. Veel Nederlandser wordt het niet!

Vaar de geschiedenis in naar Marken

Vanaf Volendam vaart u terug in de tijd richting Marken. Dit pittoreske dorp laat het echte Holland van vroeger zien. Zo is er een ambachtelijke klompenmakerij en kunt u zien hoe deze worden gemaakt. Daarnaast staat het schiereiland vol met karakteristieke huisjes die u nergens anders vindt. Nog meer redenen nodig waarom u echt een keer naar Marken toe moet? Lees dan verder!

Dit wist u nog niet over Volendam

Dat Volendam een vissersdorp is, dat wist u waarschijnlijk al. En ook de palingsound en de zangers en zangeressen die daarbij horen is bij de meeste mensen wel bekend. Wij hebben een aantal weetjes over Volendam verzameld die u wellicht nog niet wist. Leest u mee?

Van Amsterdam naar Volendam

Wanneer u in Amsterdam bent is een uitstapje naar Volendam zo gemaakt. Van het drukke stadse van Amsterdam naar het pittoreske van Volendam: u stapt een totaal andere wereld binnen.

Najaar in Volendam

Benieuwd wat er allemaal te beleven is in het najaar in Volendam? Lees dan vooral verder!

Alles over haring

Haring is iets typisch Hollands en in Volendam kunt u dan ook bij alle viskramen een heerlijke haring krijgen. Wij vertellen u in deze blog alles over haring!

Activiteiten voor een dagje Volendam

Een dagje naar Volendam is superleuk! Er is veel te doen en te beleven. 

Herfst in Volendam

Het wordt kouder, het is later licht, vroeger donker, de blaadjes vallen van de bomen: het is herfst! 

De leukste activiteiten in Volendam bij slecht weer

Heeft u zin om iets leuks te gaan ondernemen, maar laat het slechte weer het niet toe om een activiteit in de buitenlucht uit te zoeken? Lees dan in deze blog een aantal tips voor leuke overdekte uitjes in Volendam!

Waarom overnachten in Volendam?

Heerlijk een dagje naar Volendam, een lekker visje eten, winkelen of naar een leuk museum. In Volendam zijn allemaal leuk dingen te doen. Maar waarom moet u hier nou overnachten? Wij leggen het uit!